Haberler

Altın Pars Uluslararası Gençlik Kısa Film Festivali

Altın Pars Uluslararası Gençlik Kısa Film Festivali, sanat ve siyaset dünyasından davetlilerin yanı sıra sinemaseverlerin katılımıyla başladı.

Altın Pars Uluslararası Gençlik Kısa Film Festivali, sanat ve siyaset dünyasından davetlilerin yanı sıra sinemaseverlerin katılımıyla başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl ilki Rixos Grand Ankara Oteli'nde yapılan festivalde, 2012 yılı İspanya yapımı "Wedding" (Düğün) filmi izleyicilerle buluştu.

Gecede söz alan Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez, Altın Pars Uluslararası Gençlik Kısa Film Festivali'nin her yıl düzenlenerek geleneksel bir hale geleceğini, sinemanın sadece elit bir zümrenin değil, toplumun her kesimi ile bütünleşecek bir sanat dalı olduğunu söyledi.

Hakyemez, geçen yıl gerçekleştirdikleri etkinliklerle 400 bin gence ulaştıklarını ve bu sayıyı daha da artırmak istediklerini, festivalin de bu kapsamda düzenlenen etkinliklerden biri olduğunu ifade etti.

Festivalin jüri üyelerinden oyuncu Akasya Asıltürkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının böyle bir organizasyonu desteklemesinin çok sevindirici olduğunu ve gençlerin bu sayede yaratıcılıklarını paylaşabilecekleri alanların çoğaldığını vurgulayarak, Altın Pars Ödülleri'nin yıllar boyu devam etmesi temennisinde bulundu.

Yönetmen ve diğer jüri adayı İsmail Güneş ise spor camiasının en önemli kurumunun, genç sporcular için son derece başarılı bir organizasyonun içinde yer almasının sinemaseverleri gelecek adına umutlandırdığını dile getirdi.

Organizyon yöneticisi Kayhan Kırmızıgül, 4 gün sürecek festivale, 25 ülkeden 227 film başvurusu yapıldığını ve bunlardan yüzünün sinemaseverlerle buluşacağını belirtti.

Yönetmen, oyuncu ve senaristlerin yer aldığı jüri, "en iyi yerli, yabancı ve gençlik temalı kısa film" kategorilerinde yarışan 15 film arasından ödül alacakları 17 Mayıs'ta açıklayacak. Ödül kazanan genç yönetmelere, Altın Pars Ödülü'nün yanı sıra 5 bin lira verilecek.

Kızılırmak Sineması'nda 15-19 Mayıs'ta 13.00 ve 21.00 seanslarında gösterime girecek festival filmleri arasında Hollywood yıldızlarının başrolünü oynadığı kısa filmlerin yanı sıra bu yılki Oscar Ödülleri'nde finalist olan kurmaca ve animasyon türündeki eserler de yer alacak. Ayrıca "Muhsin Bey, Karpuz Kapuğundan Gemiler Yapmak, Ateşin Düştüğü Yer, Bal" filmleri, festival süresince ücretsiz olarak gösterimde olacak. - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Rixos Grand Ankara İspanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title