Haberler

Alo Tacize Uğradım, Gelin!

Güncelleme:

Taciz olaylarının dur durak bilmediği ülke Mısır'da hükümet çareyi taciz hattı açmakta buldu.

Mısır Başbakanı Hişam Kandil'in, İçişleri Bakanlığı'na talimat vererek, cinsel tacizlere karşı mücadele amacıyla "Alo taciz" hattı kurulmasını istedi.

Başbakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kandil, tacize uğrayanların arayabileceği özel bir telefon hattı oluşturulması ve bu hattı arayan mağdurlara destek olunması talimatı verdi. Kurulacak olan hatta kadın polis memurlarının görev yapmasının ve arayan kişilere başta güvenlik olmak üzere psikolojik terapi desteği verilmesinin planlandığı belirtildi.

YÜZDE 98'İ TACİZE UĞRUYOR

Mısır Kadın Hakları Merkezi'nin 2008 yılında yaptığı araştırmaya göre, ülkedeki kadınların yüzde 86'sı hayatında bir kez cinsel tacize maruz kalırken, turistlerin ya da Mısır'da yaşayan yabancı kadınların yüzde 98'i tacize uğruyor. Tacize uğrayan kadınların büyük bir bölümünün 18-25 yaş arası olduğu ve sadece yüzde 2'sinin polise başvurduğu kaydediliyor. Cinsel tacize karşı daha sert yasalar çıkarılmasını isteyen Mısır'daki kadın örgütleri, tacizlerin önlenmesi amacı ile daha önce "Cinsel taciz" haritası yayınlamışlardı. Şikayetçi raporlarına göre, kadınlara yönelik cinsel taciz genellikle, laf atma, fiziksel taciz, küfür etme,takip ve zorlama biçiminde oluyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İçişleri Bakanlığı Hişam Kandil Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title