Haberler

    Almanya Merkez Bankasına yeni Başkan

    Güncelleme:

    Almanya Merkez Bankasında Jens Weidmann'ın istifasıyla boşalan başkanlık görevine Joachim Nagel geliyor.

    Almanya Merkez Bankasında Jens Weidmann'ın istifasıyla boşalan başkanlık görevine Joachim Nagel geliyor. Nagel, Merkez Bankası'nda 17 yıl çalışmıştı. Almanya Merkez Bankası Bundesbank'ta Jens Weidmann'ın istifasıyla boşalan Başkanlık koltuğuna bankanın deneyimli isimlerinden Joachim Nagel'ın geleceği belli oldu.

    Maliye Bakanı Christian Lindner, Başbakan Olaf Scholz ile birlikte Joachim Nagel'ı Merkez Bankası başkanlığına aday göstereceklerini bildirdi. Nagel'ı "Alman Merkez Bankası'nda devamlılığı güvence altına alacak deneyimli bir kişilik" olarak nitelendiren Lindner, son dönemde enflasyonda kaydedilen artış ışığında "istikrar odaklı para politikalarının" öneminin arttığını vurguladı.

    55 yaşındaki Nagel, Alman Merkez Bankası'nda 2016 yılına kadar piyasalar ve enformasyon teknolojileri alanında 17 yıl çalışmış, altı yıl boyunca Yönetim Kurulunda da yer almıştı. Nagel, 2016 yılında İmar Kredi Bankası KfW'ye geçmiş, dört yıl boyunca uluslararası bağlantılardan sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak çalışmıştı. Sosyal Demokrat Partili iktisatçı, 2020 yılı Kasım ayından bu yana, dünya çapında merkez bankaları arasındaki iş birliğinden de sorumlu olan Uluslararası Ödemeler Bankası'nda (BIS) Bankacılık birimi başkanvekili olarak görev yapıyordu.

    Enflasyon gölgesi

    Nagel, Almanya'da enflasyon oranının yüzde 5 ile Euro Bölgesi ortalaması üzerine çıktığı bir dönemde göreve geliyor. Nagel, Almanya Merkez Bankası Başkanı olarak Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyinde Almanya'nın temsilcisi olarak Euro Bölgesi para politikalarında söz sahibi olacak.

    Nagel'in selefi Weidmann AMB Yönetim Konseyinde Banka'nın gevşek para politikaları uygulamasına en eleştirel bakan isimlerden olmuş ve bu görüşüyle 25 üyeli Konsey'de azınlıkta kalmıştı. Gözlemciler, Weidmann'ın erken istifasının bu tutumuyla ilgili olabileceği görüşünü savunuyor.

    2011 yılında Almanya Merkez Bankası'nın başkanlığına gelen Jens Weidmann, Ekim ayı sonunda sürpriz bir şekilde istifasını açıklamıştı. Weidmann'ın sekiz yıllık ikinci görev dönemi 2027'de sona erecekti.

    AFP/BK,BÖ

    (c)

    Kaynak: Deutsche Welle / Güncel

    Merkez Bankası Jens Weidmann Almanya Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title