Haberler

Almanya'daki Nsu Cinayetleri Kitaba Konu Oldu

Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldürmek, banka soymak ve bombalı saldırılarda bulunmakla suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasında müdahil avukatlardan Mehmet Daimagüler, istihbaratın cinayetlerdeki rolünün hala açıklık kazanmadığını ve Almanya'da kurumsal ırkçılığın...

Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldürmek, banka soymak ve bombalı saldırılarda bulunmakla suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasında müdahil avukatlardan Mehmet Daimagüler, istihbaratın cinayetlerdeki rolünün hala açıklık kazanmadığını ve Almanya'da kurumsal ırkçılığın mevcut olduğunu söyledi.

Avukat Daimagüler, Heinrich Böll Vakfında Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ve gazeteci Heike Kleffner ile yeni kitabı "Öfke yetmez. Devletimiz başarısız oldu. Şimdi sıra bizde"nin tanıtımına katıldı.

Daimagüler, burada yaptığı konuşmada, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 2012'de NSU mağdurlarına yönelik tüm sorumluların ortaya çıkarılacağı sözü verdiğini ancak gelinen noktada bu sözün tutulmadığını vurguladı.

Daimagüler, NSU cinayetlerini konu edindiği kitabında NSU davasının ülkede "kurumsal ırkçılık" konusunu gözler önüne serdiğini ifade etti.

Münih'te devam eden davada yargılananlara dikkati çeken Daimagüler, "Örgüt üç kişiden ibaret değil. 4 sanık yardım ve destekten yargılanıyor. 24 tanık NSU elebaşlarına yardım ve yataklık yaptığını itiraf etti. İstihbaratın cinayetlerdeki rolü açıklık kazanmadı." dedi.

Avukat Mehmet Daimagüler, 40 muhbirin NSU konusunda istihbarat ve polise çalıştığını, bunun için devletten para aldığını bu paraların bir kısmının terör örgütü üyelerine gittiğini savundu.

Polisin şimdiye kadar mağdur ailelerine iyi davranmadığı için onlardan özür dilemediğine dikkati çeken Daimagüler, "Ülkemizde kurumsal ırkçılık var. Polis, 'böyle hunharca adam öldürenler Alman olamaz, bunun arkasında bir onur şüphesi var' zihniyetinden hareket etti. Biz NSU davası aydınlanıncaya kadar peşini bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

Daimagüler, NSU terör örgütü üyelerinin, işledikleri cinayetlerden sonra gazeteleri takip ettiklerinde polisin cinayetlerde aşırı sağcı nedenlere bakmak yerine ölenlerin ailelerine yönelik suçlamaları okuduklarında adeta mutluluktan havaya uçtuklarını tahmin ettiğini belirtti.

Avukat Daimagüler, Almanya'da NSU konusunda yaşananların ayrıca bir siyasi sorun olduğunu belirterek Münih'teki davanın sonunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gideceklerini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Heinrich Böll Cem Özdemir Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title