Haberler
BBC

Almanya'daki Arbalet Ölümleri Ortaçağ Tipi Bir Tarikatı İşaret Ediyor

Güncelleme:

Almanya'da Bavyera kırsalında bir otel odasında cansız halde bulunan üç kişinin ölümlerinin arkasında, Ortaçağ adetlerini uygulayan "cinsel içerikli tarikat" benzeri oluşum bulunduğu düşünülüyor. Otel odasında bulunan cesetlerin arbalet ile vurularak öldürüldüğü açıklanmıştı.

Almanya'da Bavyera kırsalında bir otelde arbalet ile vurularak öldürülmüş üç kişinin bulunmasının ardından iki cesede daha ulaşılırken, Alman medyası olayın arkasında bir 'Ortaçağ tarikatının' olabileceğini belirtti.

Olay, Torsten W. isimli bir adam ile iki kadının daha Bavyera'da bir otel odasında ölü bulunması ile ortaya çıktı.

Tarikatın lideri olduğu değerlendirilen 53 yaşındaki Torsten W. ile 33 yaşındaki Kerstin E. isimli kadın, arbalet oklarıyla öldürülmüşlerdi ve odadaki yatakta el ele yatıyorlardı.

Aynı odadaki bir diğer cansız beden ise Farina C. isimli kadına aitti. O da boynundan okla vurulmuştu.

Odada Torsten W. ve Kerstin E.'ye ait vasiyetler de bulundu.

Alman polisinin değerlendirmesine göre, Farina C. isimli kadın, istekleri doğrultusunda yataktaki çifti öldürdükten sonra intihar etti.

Polis, bu ölümleri, Almanya'nın Wittingen kentindeki iki ölümle daha ilişkilendiriliyor.

Alman polisi, Pazartesi günü Farina C. isimli kadının yaşadığı evde, 35 ve 19 yaşlarında iki kadının cansız bedenlerini bulmuştu.

TORSTEN W. KADINLARI "EFENDİLERİ GİBİ" YÖNETİYOR

Olayla ilgili Alman medyasında yer alan haberlerde, Torsten W. isimli adamın kilit bir rol oynadığı belirtiliyor.

53 yaşındaki adamın, fiziksel güç ve psikolojik yönlendirme ile kadınları tarikat lideri gibi yönettiği ifade ediliyor.

Alman RTL televizyonunun haberinde, "Polis, grubun, Ortaçağ adetlerine göre hareket eden bir cinsel içerikli çemberinin üyeleri olduğunu, Torsten W.'nin de tarikatın gurusu olduğunu değerlendiriyor" ifadesi yer alıyor.

Bild'in haberinde ise 53 yaşındaki adamın tüm kadınlarla ilişkisi olduğu, onları "efendileri gibi" yönettiği belirtiliyor.

Polis, Wittingen kentindeki ölümlerin sebebi ile ilgili henüz net bir bilgi edinilmediğini de açıkladı.

ARBALET (TATAR YAYI) NEDİR?

Tatar Yayı (Arbalet) M.Ö. 4. yüzyıl civarlarında Çin'de icat oldu. Zor esneyen bir yayın kundak adı verilen uzunlamasına bir tahta ya da metal parçasına monte edilmesiyle elde edildi. Yayın krişi doğrudan elle değil, çeşitli biçimlerde kurulabilen çarklı bir alet yardımıyla gerilirken, germe gücü olarak kimi zaman bacaklardan veya sırt kaslarından istifade edilebileceği gibi, en sert yaylar için palanga veya benzeri bir aletten yararlanılıyordu. Çoğunlukla metalden yapılan ve bolt (kısa, kalın ok) diye adlandırılan ok (temreni üçgen değil de kare biçimindeyse "quarrel" denmekteydi) kundaktaki bir oyuğa yerleştirilir ve krişin yanındaki kertikle desteklenirdi. Bu özel ok normal oktan daha kısadır ve standart bir oktan daha geniş olmasa da uca doğru ince, kıç kısmına doğru ise enlidir. Rüzgar direnci göz önünde bulundurularak okun alt tarafına hiç tüy de takılmayabilir. Geniş kuyruklu kısım temrenden daha enli olduğundan havada düzgün yol alarak, okun daha etkin biçimde isabet etmesine yardımcı olur.

Bu yayı taşımak ve kullanmak yakın zamanlarda kullanılan piyade tüfeklerini taşımaktan ve kullanmaktan daha zor değildi. Bilhassa savunmada çok kullanışlı bir silahtır. Surların ve siperlerin ardında kullanıldığında fırlatma aletlerinden ve hatta sıradan bir yaydan bile daha fazla işe yarıyordu. Zira geleneksel yaydan farklı olarak, Tatar yayını yüz üstü yatarak ve kamufle olunmuş bir biçimde kullanmak mümkündü. Buna ilaveten, geleneksel yaylardan daha kuvvetli ve isabetliydi.

BBC

Bavyera Almanya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title