Haberler

Alman ve Romen Heyetinden Başkan Palta'ya Ziyaret

Aksaray'ın Akin Köyü İlköğretim Okulu'nun 'Dostumuz Doğa' Konulu Projesi Kapsamında Türkiye'ye Gelen Almanya ve Romanya'dan Öğretmen ve Öğrenciler Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta'yı Ziyaret Etti.

Aksaray'ın Akin Köyü İlköğretim Okulu'nun 'Dostumuz Doğa' konulu projesi kapsamında Türkiye'ye gelen Almanya ve Romanya'dan öğretmen ve öğrenciler Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta'yı ziyaret etti.

Akin Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Faruk Özkök, projenin mimarı olan Müdür Yardımcısı Zülfikar Çakmak, Rehber Öğretmen Halis Çetinkaya ve Alman heyetin Başkanı Claus Wagner ile beraberindeki Alman ve Romen öğretmen ve öğrenciler Akin köyündeki incelemeler ve gezinin ardından Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta'yı makamında ziyaret etti. Alman ve Romen heyeti adına konuşan Claus Wagner, Akin Köyü İlköğretim Okulu'nun daveti üzerine geldikleri Türkiye'de özellikle Aksaray'ı ve Akin köyünü çok sevdiklerini ifade ederek, “Türkiye gerçekten çok güzel. Türk insanının sıcakkanlığı ve samimiyeti bizi çok etkiledi. Almanya'da görev yaptığımız okulda 100'den fazla Türk öğrenci ve bir çok Türk dostumuz var. Buraya gelerek Türk insanını çok daha yakından tanıma fırsatı yakaladık. Bu bizim için bir tecrübe oldu. Almanya'daki Türk öğrencilerimize artık çok daha yakın olacağız” dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta da, Alman ve Romen heyetinin proje kapsamında dostluk ve kardeşlik köprüsü kurmasının son derece anlamlı olduğunu ifade ederek, “Alman ve Romen heyetine öncelikle ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. AB projesi kapsamında Aksarayımızdan bir okul ile dostluk köprüsü kurmaları bizi de memnun etmiştir. Bu tip programlar ülkeler arasında dostluğun, kardeşliğin yaygınlaşmasını sağlar. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçenleri de kutluyorum” şeklinde konuştu. Başkan Palta, kendisini ziyaret eden Alman ve Romen heyetine Aksaray'la ilgili çeşitli hediyeler verdi.

(HÇ-FM)

18.10.2007 19:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title