Haberler

Alman Heyet Başkan Bahçeci'yi Ziyaret Etti

Alman Jeotermal Vakfı Başkanı ve Bosporus New Energy firmasının yönetim Kurulu Üyesi Dr. Rolf Schiffer ile Bosporus New Energy firmasının Müdürü Mustafa Erkal Başkan Bahçeci'yi makamında ziyaret etti.

Kırşehirde'ki jeotermal potansiyeli incelemek ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği hakkında bilgiler almak üzere gelen heyete Başkan Bahçeci tarafından kısa bir brifing verildi.

Bahçeci Kırşehir'in zengin jeotermal kaynaklara sahip olduğunu vurguladığı konuşmasında şunları söyledi.

"Yeni, yenilenebilir ve ucuz bir enerji olarak öne çıkan jeotermal kaynaklar açıcından Kırşehir oldukça zengin. Biz enerjimizi kullanırken her zaman rantabıl olmasına dikkat ediyoruz. Şu anda Kırşehir'de jeotermal merkezi ısıtma, termal turizm, jeotermal sera ve meyve kurutma tesisimizde bu enerjiyi kullanıyoruz. Tabi Almanya çok uzun yıllardır bu konularla uğraşıyor ve çok gelişmiş bir ülke. Bizlerde birlik olarak bu tecrübelerinizden faydalanmak istiyoruz. Özellikle Kırşehir'e yapacağımız Termal Aquapark projemiz için ilerleyen zamanlarda Almanya'yı ziyaret edip oradaki iyi örnekleri görmek istiyorum. Ziyaretim sırasında Alman Jeotermal Vakfıyla yakın temaslarda bulunmak isterim" dedi.

Alman Jeotermal Vakfı Başkanı Dr. Rolf Schiffer; " Türkiye jeotermal kaynaklar açısından oldukça zengin bir ülke. Sizin Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı olmanızdan dolayı en sağlıklı bilgileri sizden öğreneceğimizi düşünerek ziyaretinize gelmek istedik. İlinizde ki kaynaklar ve kullanım alanlarınızda oldukça ilgi çekici oldu bizim için. Umarım bu görüşmeden sonra daha sık biraya geliriz" şeklinde konuştu.

Mustafa Erkal ise; "Biz bir alman kuruluşuyuz. Ağırlıklı olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi noktasında Avrupa ve Dünya çapında danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Kırşehir'e gelmemizin en önemli sebebi yabancı yatırımların buraya gelmesi için eksiklikleri tespit etmek. Bize bağlı olan yatırımcıları buraya yönlendirmek istiyoruz " diyerek 30 yıllık birikimlerini artık Türkiye'de göstermek istediklerini söyledi.

Ziyaretlerinin sonunda Alman Heyete Başkan Bahçeci tarafından hediyeler takdim edildi. Heyet daha sonra Kırşehir Jeotermal A.Ş, Makissos Otel ve Karakurt Meyve Sebze Kurutma Tesisini gezip işletmeler hakkında bilgiler alarak Kırşehir'den ayrıldı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Erkal Kırşehir Almanya Termal Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title