Haberler

Ali Taha Koç kimdir? Ali Taha Koç kaç yaşında, aslen nerelidir?

Güncelleme:

Ali Taha Koç son dönemde vatandaşlar tarafından en çok merak edilen isimler arasında yer almaktadır. Peki, Ali Taha Koç kimdir? Ali Taha Koç kaç yaşında, aslen nerelidir?

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı olarak görevini yürüten Ali Taha Koç son dönemde en çok araştırılan isimler arasında yer almaktadır. Vatandaşlar internette en çok "Ali Taha Koç kimdir? Ali Taha Koç kaç yaşında, aslen nerelidir?" gibi soruları araştırmakta. Ali Taha Koç ile ilgili bilgileri haberimizde bulabilirsiniz. Haberler.com haberini okuyorsunuz. Haber kaldığı yerden devam ediyor.

ALİ TAHA KOÇ KİMDİR?

Ali Taha Koç, 1980 yılında Ankara'da doğmuştur. Ali Taha Koç Kültür ve Turizm Bakanlığı 59. Hükümet Bakanı olan Atilla Koç'un üç çocuğundan birisidir. Ali Taha Koç'un diğer kardeşi Zehra Zümrüt Selçuk ise Türkiye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı'dır ve bu görevini halen sürdürmektedir.

2006 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde Intel'de çalışmaya başlayan Ali Taha Koç buradaki görevini araştırma ve geliştirme mühendisi (Ar-Ge) olarak sürdürmüştür.

2014 yılına geldiğimizde Dr. Koç Türkiye'ye dönüş yapmış ve burada da Başbakanlık Baş müşaviri olarak göreve başlamıştır. Ardından yine 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Bilgi Teknolojileri Başkanlığı'na ataması yapılmıştır. Haberler.com kısaca bilgiler sizlerle. Aşağıdan haberimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Yeni hükümet sistemiyle birlikte kurulan Dijital Dönüşüm Ofisi'ne 12 Eylül 2018 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan tarafından başkan olarak atanmıştır ve bu görevini halen aktif olarak sürdürmektedir. Koç buna ek olarak Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. Koç ve Bilkent Üniversitelerinde Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans ve doktora alanlarında dersler vermektedir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title