Haberler

Ali Koç: Son 5 Yıldaki 30 Milyar TL'lik Yatırımımız Türkiye'ye Duyduğumuz Güvenin Göstergesi

İSTANBUL'da bir toplantıda konuşan Ford Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, "Son 5 yılda yaptığımız 30 milyar TL'lik yatırım, ülkemizin geleceğine duyduğumuz güvenin göstergesi" dedi.

İSTANBUL'da bir toplantıda konuşan Ford Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, "Son 5 yılda yaptığımız 30 milyar TL'lik yatırım, ülkemizin geleceğine duyduğumuz güvenin göstergesi" dedi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç ile çok sayıda yabancı sermayeli firmanın yöneticisi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen " Türkiye'ye güvenenler, Türkiye'de üretenler" konulu toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Ali Koç, "Ortaklarımızla beraber ülkemize olan inancımız ve güvenimizi sadece sözde dile getirmiyor, yatırımlarımız ve aksiyonlarımız ile bunun altını dolduruyoruz. Son 5 yılda yaptığımız 30 milyar TL'lik yatırım, ülkemizin geleceğine duyduğumuz güvenin göstergesi. Türkiye'ni daha fazla yabancı yatırım çekebilmesi için olmazsa olmaz hususları; güvenilir ve adil bir hukuk sistemi, uluslararası standartlarda bir demokrasi, nitelikli işgücü ve Ar-Ge, inovasyon, girişimcilik ve katma değeri teşvik eden bir ekosistemdir. Son birkaç yılda hükümetimiz, sanayicilerimize Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı teşviklerini sundu. İnanıyorum ki, bu teşvikler ve bütünsel stratejiler ile ihtiyacımız olan yeni bir 'Yatırım Hamlesi'ni başlatabileceğiz" ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE'YE UZUN VADELİ BİR BAKIŞLA GELDİK"

Siemens Sanayi ve Ticaret Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Hüseyin Gelis, "Artık hiçbir olay sadece tek bir ülkenin sorunu değil, küresel oyuncular olarak bunu biliyoruz. Türkiye'ye uzun vadeli bir bakışla geldik. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz takdirde sorunlarımız mutlaka çözülür. Biz 160 yıl önce de Türkiye'de olamayanı bu topraklara getirebildik. Türkiye'de bu alanlarda bulunmaya devam edeceğiz. Elbette fabrikalar kuracağız ama bu alanda ufkumuz açık olmalı" diye konuştu.

"TÜRKİYE, SHELL İÇİN ÖNCELİKLİ 10 ÜLKEDEN BİRİ"

Türkiye'nin kendileri için öncelikli 10 ülkeden biri olduğunu belirten Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, "Türkiye, Shell için öncelikli 10 ülkeden biri. Türkiye'nin potansiyeline ve geleceğine yürekten inanıyoruz. Başta enerji olmak üzere birçok alanda yatırım yaptık ve yapmaya da devam etmekteyiz. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Bakanlarımıza uluslararası yatırımcıları destekleyici çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. Uluslararası yatırımcılar için güven veren çalışmalar yapılmaktadır. Bu da ülkemizin rekabet gücünü artıracak yöndedir" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE İLE EVLİYİZ VE BOŞANMAYA HİÇ NİYETİMİZ YOK"

Sandoz / Novartis Türkiye ve Orta Doğu Bölgesi Başkanı Dr. Altan Demirdere ise, "10 Ağustos'ta Global CEO'muz Türkiye'ye gelecekti. Ancak seyahat ertelendi. Biz de buna karşı çıktık. Çünkü CEO'nun gelişi çok önemliydi. Kurşun geçirmez araba, koruma gibi isteklerde bulundular. Sonra buraya gelince her şeyin normal olduğunu gördü. Korumaları ve arabayı bıraktı ve mutlu bir şekilde ülkesine döndü. Bir ülkeye yatırım, evliliğe benzer. Önce söz olur, eğer her şey yolunda giderse nişanlanır ve uzun vadeli plan yaparak evlenirsiniz. Biz de Türkiye ile evliyiz ve boşanmaya hiç niyetimiz yok. Sandoz/Novartis, Türkiye'yi sevmekten ve güvenmekten hiçbir zaman vazgeçmeyecektir" dedi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Ali Koç Shell Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title