Haberler

Ali Can Vural'ın Babası Cenazeye Gelen Dernek Üyelerini Kovdu

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ali Can Vural, memleketi Ordu'da toprağa verildi. Babası Cumhur Vural, Samsun'dan cenazeye gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyelerini "Benim çocuğumu kullanmayın gidin" diyerek kovdu. Ayrıca polis tarafından grup üyeleri güvenlik sorgulamasından geçirildi.

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi Ali Can Vural'ın cenazesi memleketi Altınordu İlçesi'ne bağlı Kumbaşı Mahallesi'ne getirildi. Burada cenazesi babaannesi 85 yaşındaki Behiye Vural'ın evine getirilerek yakınlarından helallik alındı. Anne 52 yaşındaki Asuman ve babası 53 yaşındaki Cumhur Vural, gözyaşlarına hakim olamadı. Çiftin tek çocuğu olan Ali Can Vural'ın her yıl yaz tatilinde Ordu'ya babaannesinin yanına geldiği, ailesiyle birlikte Samsun'da yaşadığı belirtildi. Helallik alındıktan sonra Ali Can Vural'ın cansız bedeni, cenaze aracıyla Kumbaşı Mahallesi Camisi'ne götürüldü. Acılı baba Cumhur Vural taziyeleri kabul ederken, Samsun'dan otobüsle ve özel araçla cenaze törenine gelen yaklaşık 100 kişilik Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasoyunu üyesi gruba tepki gösterdi. "Benim çocuğumu kullanmayın, gidin" diye bağıran baba Cumhur Vural, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Bunun üzerine il dışından gelen grup cami avlusundan uzaklaşarak tören süresince kenarda bekledi. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına CHP Ordu Milletvekilleri Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel ile gencin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında Vural'ın cenazesi mahalledeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

POLİS GBT SORULAMASI YAPTI

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyelerinden özel araçlarıyla gelenler tören sonrasında bölgeden ayrıldı. Ancak bir otobüsle gelen 50 kişilik grup, bölgeden ayrılmak isterken polis izin vermedi. Çevik kuvvet ve trafik ekipleri tarafından çembere alınan otobüstekilerin polis tarafından GBT kimlik kontrolü yapılması tepkiye yol açtı. Gruptakiler, yaklaşık 1 saat kimliklerini vermedi. Polisin gruptakileri gözaltına almak istemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Daha sonra ikna olan grup üyeleri kimliklerini polise verdi. Polisin GBT işleminin ardından kentten grup olaysız bir şekilde kentten ayrıldı.

Öte yandan Aydan Ezgi Şalcı'nın cenazesi de ailesi tarafından dün gece memleketi Ordu'nun Mesudiye İlçesi'ne bağlı Ilışar Mahallesi'ne getirildi. Ailenin isteği üzerine cenaze gece yarısı toprağa verildi. - Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Can Vural Şanlıurfa Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title