Haberler

Alaşehir'in Üzüm Bağlarında Tenor Sesleri Yükseldi

Alaşehir'in üzüm bağlarında tenor sesleri yükseldiMerve DUNDAR - Oral OKAYBEN / MANİSA, (DHA)- ALAŞEHİR Belediyesi, Alaşehir Bağ Bozumu Gecesi ile Türkiye'nin üzüm bağlarındaki ilk konserini gerçekleştirdi.

Alaşehir'in üzüm bağlarında tenor sesleri yükseldi

Merve DUNDAR - Oral OKAYBEN / MANİSA, (DHA)- ALAŞEHİR Belediyesi, Alaşehir Bağ Bozumu Gecesi ile Türkiye'nin üzüm bağlarındaki ilk konserini gerçekleştirdi. Dünyaca ünlü opera sanatçısı tenor Hakan Aysev ve Levent Gündüz'ün yorumlarıyla renklenen gecede şair ve yazar Sunay Akın'ın anlattığı hikayeler davetliler tarafından ilgiyle dinlendi.

Alaşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Ala akşamlar' etkinlikleri kapsamında düzenlenen Alaşehir Bağ Bozumu Gecesi Sadık Doğrusöz bağ evinin bahçesinde gerçekleşti. Sunay Akın'ın hikayeleriyle başlayan akşam 'Türk Pavarotti' olarak anılan Hakan Aysev ve Levent Gündüz ikilisinin konseri ile devam etti. Alaşehir'in tanıtımı kapsamında gerçekleştirilen gecede Aysev ve Gündüz türkü, klasik ve popüler şarkılardan oluşan bir repertuvarla davetlilere güzel bir gece yaşattı.

Program öncesinde konuşan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, "Alaşehir yaklaşık 7-8 senedir sofralık üzüm anlamında çok ciddi bir çeşitlemeye girdi. Şu anda 25 civarında ticari anlamda üretilen sofralık ürünümüz var. Bu konuda en önemli eksiğimiz tanıtım konusunda bazı sıkıntılar yaşıyor olmamız. İnsanlara tanımadıkları bir ürünü yedirmek de kolay değil" dedi.

Sultani üzümün sevilme ve tutulma nedenine değinen Karaçoban, "Dünyanın hem tonaj hem de rekolte anlamında üzümsüz olduğu bir döneme denk gelen bir hasat zamanımız var. Ürünümüzün şekli, tadı ve kıvamı konusunda elbette iddialıyız ama bir de ticari gerçek söz konusu. Dünya, bizim hasat zamanımız olan yaklaşık 20-22 günlük bir dönemde ciddi bir üzüm ihtiyacı duyuyor. Bizde de o ihtiyacı karşılayabilecek rekolte mevcut oluyor. Bu nedenle biz bu konularla gündeme gelmek istiyoruz. Artık Alaşehir'de 60'a yakın yaş üzüm işletmemiz var ve çok ciddi pazarlara ulaşıyoruz. Daha yeni ve farklı pazarlar bulmak için de çabalarımız sürüyor. Amacımız o üzümsüz geçen dönemde dünya pazar ve hallerine Alaşehir üzümüyle daha fazla girebilmek" diye konuştu.

(FOTOĞRAF)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Levent Gündüz Hakan Aysev Alaşehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title