Haberler

Alanya'daki Cinayet

Alanya'da iki kardeşten birini bıçakla öldürdüğü, diğer kardeşi ise yaraladığı iddia edilen tutuklu sanıkların yargılanmalarına devam edildi.

Alanya'da iki kardeşten birini bıçakla öldürdüğü, diğer kardeşi ise yaraladığı iddia edilen tutuklu sanıkların yargılanmalarına devam edildi.

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında, tutuklu yargılanan sanıklar M. B. (22), M. Ş. B. (26), R.T. (22) ve Gürcistan uyruklu R. B (30) ile müşteki Birgül Çelik ve Deniz Çelik (23) avukatlarıyla hazır bulundu.

Duruşmada, olayda yaşamını yitiren Ercan Çelik ile yaralanan Deniz Çelik'in annesi Münevver Can, tanık olarak dinlendi. Tercüman eşliğinde Kürtçe verdiği ifadesinde Can, Alanya'ya gelme nedenini ve olay günü yaşadıklarını anlattı.

Olay günü evde bulunduğunu söyleyen Can, "Ercan, Deniz'i arayarak işyerine gelmesini istedi. Deniz de yemekte olduğunu söyledi. Ercan, kız arkadaşını Deniz ile tanıştıracağını söyledi. Deniz, saat 21.00'de evden ayrıldı. Saat 22.30'da telefonla arayarak eve geleceğini ve uyumamam gerektiğini söyledi. 22.30 ile 23.00 saatleri arasında dışarıda ayak sesleri duydum. Ayak seslerinden hemen ardından sesler duydum. Dışarı çıktığımda da bir adet ateş almamış tabanca mermisi gördüm. Deniz'i aradım. Ancak, Deniz'in sesi yakından geliyordu. Sesine doğru gittiğimde yaralı haldeydi. Kim yaptı sana bunu dediğimde, 3 erkek, bir kadının olduğunu söyledi. İsim olarak da Ramila'nın adını duydum" dedi.

Azmettirici olduğu iddia edilen M.Ş.B ise savunmasında, hakkındaki iddiaları kabul etmedi.

Sanık M.B'nin avukatı Ezgi Tuncel savunmasında, müvekkilinin babası Tahsin Barut'un öldürüldüğünü hatırlatarak cinayetin zanlısı G.Ç.'nin de yakalanamamasını hazmedemediğini anlattı. Avukat Tuncel, müvekkilinin katili bulmak için çalışma başlattığını ve sosyal medyayı kullandığını söyledi. G.Ç'nin, maktul Ercan Çelik'e ait sosyal medyadaki bir hesabında birlikte resimleri olduğuna ulaştığını belirterek şunları söyledi:

"Müvekkilim, beraber olabileceklerini düşündü. Ercan ve Deniz Çelik'in Facebook hesapları üzerinden irtibata geçip yerlerini öğrendi. Amacı babası Tahsin Barut'u öldüren kişilerin evine ulaşmaktı. Kasıt amacıyla hareket edilmemiş. Öngörülemeyen bir olayın ardından üzücü olay meydana gelmiş" diye konuştu.

Gürcistan uyruklu R. B.nin avukatı Erdal Tığlı ise sanığın olayın aydınlatılması için kolluk kuvvetlerine yardımcı olduğunu söyledi. Tığlı, beyanların tehdit ve baskı altnda olduğunu gösterdiğini belirterek, "Delillerin karartılma ihtimali yoktur. Bu aşamada müvekkilimin tahliyesini ve tutuksuz yargılanmasını talep ediyorum" dedi.

Sanık R. T.'nin avukatı Osman Doğan da sanık hakkında kuvvetli suç şüphesini gösterir olgular mevcut olmadığını ve olaya katıldığına yönelik hiç bir beyanın olmadığına dikkati çeken Doğan, "Müvekkilim, sanıklar tutuklandıktan iki ay sonra tutuklandı. Kaçma şüphesi bulunsaydı bu süreç içerisinde kaçardı. Ayrıca deliller toplanmıştır. Olayın asıl mağduru müvekkilimdir" diyerek müvekkilinin tahliyesini talep etti. Duruşma, M.B.'nin İstanbul Adli Tıp Kurumundan sağlık raporu alınmasına, tanık ifadelerinin tamamlanmasına karar verdi. Duruşma, 11 Temmuz'a ertelendi.

-Olay-

Antalya'nın Alanya ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Çınar Sokak'ta 1 Aralık gecesi Ercan ile Deniz Çelik kardeşler, parkta yüzleri maskeli bir grubun bıçaklı saldırısına uğramış, vücutlarına aldıkları bıçak darbeleriyle ağır yaralanan kardeşlerden Ercan Çelik, hastanede yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmiş, Deniz Çelik ise yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı.

Olayın ardından Alanya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı soruşturma ile zanlılar M.Ş.B, M.B. ile olaya yardımcı olan Gürcistan uyruklu kadın R.B'yi İstanbul'da, R.T'yi de Diyarbakır'da gözaltına almıştı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 23 Şubat'ta arazi anlaşmazlığı nedeniyle B. ve Çelik aileleri arasında çıkan kavgada zanlıların babası Tahsin Barut'un hayatını kaybettiği, olayın kan davasına dönüşmemesi için iki ailenin bir araya getirilerek barıştırılmaya çalışıldığı öğrenildi. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Ercan Çelik Can Ercan Gürcistan Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title