Haberler

Alaçatı "Vira Bismillah"La İnledi

3-6 Ekim tarihleri arasında bu yıl yedincisi gerçekleştirilen 8 bin 500 dolar para ödüllü Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası (Alaçatı International Fishing Tournament) sona erdi.

3-6 Ekim tarihleri arasında bu yıl yedincisi gerçekleştirilen 8 bin 500 dolar para ödüllü Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası (Alaçatı International Fishing Tournament) sona erdi. Alaçatı Belediyesi'nin katkılarıyla Port Alaçatı Marina'nın ev sahipliğinde ve Vodafone'un ana sponsorluğunda gerçekleştirilen turnuvada 300'den fazla bu işe gönül vermiş yarışmacı Yunanistan'dan 4, İtalya'dan 1 olmak üzere toplam 85 donanımlı tekneyle en çok ve en büyük balığı yakalamak için yarıştı. 'Kaçan Balık Büyük Olur' sloganıyla start alan turnuvada geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da iş dünyasının önemli ve tanınmış isimleri oltalarını Ege'nin derin sularına bıraktı. Başladığı günden bu yana her yıl iki gün avlanan tekneler bu yıl hava muhalefeti nedeniyle sadece yarışmanın ikinci gününde avlanabildi.

Yarışmanın ilk gününde (Cumartesi günü) denize açılan teknelere Hakem Kurulu tarafından 1.5 saat sonra yarışın iptal edildiği bildirilerek geri çağırıldılar. Teknelerin geri dönüşünde ise üzücü bir olay yaşandı. Mahmut Dermancıoğlu'nun sahibi olduğu ve Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner'in yeğeni işadamı İsmail Boyner'in ekipte olduğu 13 metre boyundaki Blue İnfinity adlı tekne karadan 8 mil açıkta teknik arıza nedeniyle battı. Ölen ve yaralanan olmaması ise üzücü olayın tek sevindirici kısmıydı.

TURNUVANIN BİRİNCİSİ YABAN TV EKİBİ

En Fazla Balık kategorisinin birincisi Yaban TV ekibinden Okan Tozun ise duygularını şöyle ifade etti:

"Bu kadar ustanın arasında Yaban TV olarak sizin cansiperane çalışmalarınızı ve organizasyonu çekmek için gelmiştik. Bu sonuç bizim için de çok büyük sürpriz oldu. Yaklaşık 45 santimlik bir balıkla şampiyon olduk. 6,70 metrelik bir tekneyle turnuvaya katıldık. Bu sene denizde işler biraz kesat gitmiş. Biz de birinci olduk. Balık işi kısmet işidir. Bize destek olan sponsorlarımıza, kanalımıza ve dünkü kazada kurtarma işine giren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

PARA ÖDÜLÜ HARİCİ AFRİKA GEZİSİ VE YUNANİSTAN'IN PATMOS ADASI'NDA TATİL HEDİYE EDİLDİ

Bir gün önceki sonradan tatil edilen yarışta karadan 8 mil açıkta teknik arıza nedeniyle su almaya başlayan Blue İnfinity teknesinin ekibini kendi teknelerine alan ve Blue İnfinity'i karaya çekmeye çalışan El Quizo ve Oreon tekneleri ekiplerine Jüri Özel Ödülü verildi. Ömer Atay, Mustafa Van, Murad Mesud, Mehmet Özsaruhan ve Yıldırım Özdemir'den oluşan El Quizo ekibi 500 dolar ve Afrika gezisi kazanırken, Zeki Sairoğlu, Haluk Özyavuz, Doruk Yazuz ve Nail Sarı'dan oluşan Orion ekibine de 500 dolar ile Patmos Traditional Houses İrini Otel'de 4 gece 2 kişi konaklama hediye edildi.

KÜÇÜK ÖMER CESARETİNDEN DOLAYI LENOVO THİNK PAD İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Belli bir kilonun altındaki balıklara puan vermeyen turnuvanın "Yakala, Bırak" kategorisinde 5 tane minik bluefin orkinos yakalayıp suya geri bırakan Allattin Çankaya, Muzaffer Uslu, Ender Okcan, Taylan Gördüren, Selahattin Soylu ve Atak Pekdoğan'dan oluşan Melisa teknesi ekibine Rod&Reel olta ve Lenova bilgisayar hediye edildi. Çocuk/ Junior Ödülü kategorisinde de babası Osman Üçer'in kaptanlığını yaptığı ve dün sulara gömülen Blue İnfinity teknesindeki ekipte olan 10 yaşındaki Ömer Üçer, kendilerini kurtaran tekneye yüzerek çıktığı ve ertesi gün de tekrar yarışa katıldığı için cesaretinden dolayı Lenovo Think Pad ile ödüllendirildi. Yakala Bırak ve Junior' kategorileri ödülleri Lenovo Genel Müdürü Gülfem Çakmakçı tarafından yarışmacılara takdim edildi.

ÜNLÜ SİMALAR DA YARIŞMACILAR ARASINDAYDI

Bu yıl yarışmacılar arasında aynı zamanda iş dünyasından da yakından tanıdığımız 2011 ve 2012 yılları En Büyük Balık ödülü'nü kazan Cem Boyner ile Mustafa Taviloğlu, Gökhan Çarmıklı, İskender Atakan, Hilmi Kayhan, Turgut Konukoğlu, Can Kestelli, Can Ekşioğlu ve Ertuğrul İçingir haricinde yarışmaya bu yıl ilk kez Koç Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç'un teknesi, dünyayı dolaşan ilk Türk denizcisi olan Sadun Boro ve Yaban TV İzci programının yapımcısı Okan Tozun da katıldı.

AYÇA VARLIER KONSERİ VE VODAFONE RED PARTY COŞTURDU

Yedi yıl önce küçük bir organizasyon olarak başlayan ve geçtiğimiz yıl Avrupa'nın en büyük açık deniz balıkçılık turnuvası olmayı başaran turnuvanın organizasyonu bu yıl da amatör balıkçılık etkinlikleri konusunda uzman, dünyanın birçok yerinde uluslararası turnuvalara katılmış Murat İyriboz, Uluslararası Spor Balıkçılık Federasyonu (IGFA - International Game Fish Association) Türkiye Temsilcisi Elvio Pennetti ve turizmci İlknur İçingir tarafından yapıldı. IGFA tarafından belirlenen sportif balıkçılık anlayışı ve turnuvaya özel kurallar çerçevesinde gerçekleştirilen yarışma Antmare Otel'de yapılan ödül töreninin ardından sahne alan Ayça Varlıer konseri ve Vodafone Red Party'le sona erdi. Turnuvada yakalanan balıklar her yıl olduğu gibi bu yıl da konuklara ve yarışmacılara akşam yemeğinde ikram edildi.

TURNUVA SPONSORLARI

Vodafone ile birlikte turnuvaya destek verenler arasında Port Alaçatı Marina, Ferdi Baba Port, CMS, Al Custom, Oakley, Lenova, Wall, Accurate, Antmare, Bavaria Yacht, Bushido, 7800 Çeşme, Halco, Ford, Çetaş, Deniz Dükkanı, Alavya, Garmin, Mazmoz, Seaguar, Mercury, Zeytin Konak Otel, La Capria Suite Hotel ve Alaçatı Belediyesi yer alıyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title