Haberler

Akyurt'a 106 Yataklı Devlet Hastanesi

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Akyurt'a 106 yataklı devlet hastanesi yapılacağı müjdesini verdi.

2001 yılında hizmete açılan mevcut hastanenin ihtiyaçları karşılamaması nedeniyle Akyurt'a 106 yataklı Devlet Hastanesi inşaa edileceğini belirten Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş yeni hastanenin Çankırı Yolu üzerinde 20 bin metrekarelik alanda yer alacağını ifade etti.

Proje yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini ve yer tesliminin yapıldığını dile getiren Ayantaş, "Proje ihalesini alan firmaya Temmuz Ayı'na kadar süre verildi, ardından inşaat ihalesi gerçekleştirilecek. Ekim Ayı'nda inşaatı başlayacak olan ilçe hastanemiz 2 yıl içerisinde tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak" dedi.

Akyurt Devlet Hastanesinin sadece Akyurt'a değil bölgeye hizmet verebilecek kapasitede inşaa edileceğini söyleyen Ayantaş, "Akyurt'un en uygun yerini hastane alanı olarak ayırdık. Tam teşekküllü olarak hizmet verecek olan hastanemizin Çankırı Yolu üzerinde olması nedeniyle olası kazalara da acil müdahale edilebilecek. Yaklaşık 15 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak hastanemizde kapalı otoparkın yanı sıra, hastaların çocuklarını bırakabileceği kreşte yer alacak. Tüm hastane birimlerinin yer alacağı proje ile ilçemizin hastane meselesi de çözüme kavuşmuş olacak" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kasım Gültekin Çankırı Akyurt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title