Haberler

Akseki'de Hafta Sonu Etkinlikleri

Akseki'nin belde ve köylerinde hafta sonu şenlikler ve köy günleri düzenlendi.

Kuyucak beldesinde 9. Bal Festivali yapıldı. Kuyucak Belediye Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle düzenlenen festivalde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Ali Erdoğan, Suini Mağarası Subaşı Piknik Alanı'nda gerçekleştirilen festival ile yöre halkını bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kuyucak halkının çoğunluğunun büyük illerde yaşadığını hatırlatan Erdoğan,

"Festival ile hemşehrilerimizin memleketlerine gelerek kaynaşmaları, bizleri mutlu etti" dedi.

Festival kapsamında düzenlenen "En İyi Bal Üreticisi" yarışmasında da Şakir İmri birinci, Zeki Erdoğan ikinci ve Mustafa Eren üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere para ödülü verildi. Festivalde yerel sanatçılar konserler verdi.

Pınarbaşı köyünde 21. Keşkek Festivali gerçekleştirildi. Pınarbaşı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen şenlikler hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Durmuş Öğüt, "Hemşehrilerimizin doğup büyüdükleri yerleri unutmamalarını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Öğüt, Antalya ve diğer büyük kentlerde yaşayan Pınarbaşı köylülerinin bu tür şenlikler sayesinde buluştuklarını belirtti. Festivalde bir keçi, açık artırma ile bin 200 TL'ye Mehmet Kurnaz tarafından alındı. Kurnaz, keçiyi köy muhtarlığına hediye etti.

Cendeve köyünde 17. Dayanışma Günü düzenlendi. Cendeve Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Gökmen, köy dışında yaşayan kişilerin dayanışma gününde hemşehrileriyle hasret giderdiğini söyledi. Dayanışma Günü'nde mevlit okundu.

Mahmutlu köyünde 13. Dayanışma Günü düzenlendi. Mahmutlu Muhtarlığı ve Mahmutlu Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı tarafından düzenlenen Dayanışma Günü'nde mevlit okundu, konuklara yöresel yemekler ikram edildi.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title