Haberler

Akşehir Onur Günü'nü Kutlandı

Akşehir'de, ilçenin Milli Mücadele'deki konumu nedeniyle her yıl gerçekleştirilen "Akşehir Onur Günü" etkinlikleri yapıldı.

Akşehir'de, ilçenin Milli Mücadele'deki konumu nedeniyle her yıl gerçekleştirilen "Akşehir Onur Günü" etkinlikleri yapıldı.

Milli Mücadele'de Batı Cephesi Karargahı görevini üstlenen Akşehir'de, taarruz hazırlıklarının sona ererek, karargahın taşındığı 24 Ağustos 1922 tarihi anısına "Akşehir Onur Günü" etkinlikleri düzenlendi.

Etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Törene Akşehir Kaymakam Vekili ve Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici, Garnizon Komutanı Albay Orkun Turaçlı, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe protokolü, kamu kurum müdür ve amirleri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Akkaya, törende yaptığı konuşmada, Akşehir'in zafere giden yolda, coğrafi konumu, ekonomik gücü, iş gücü kaynağı ve demiryolu hattı üzerinde bulunması nedeniyle etkin bir rol oynadığını söyledi.

Düşmana son darbenin vurulmasında Akşehir'in büyük önemi bulunduğunu ifade eden Akkaya, şunları kaydetti:

"İstiklalimizin ve istikbalimizin kazanılmasında, vatan toprağının her karışını, kanlarıyla sulayan ecdadımızla, ne kadar iftihar etsek azdır. İnanıyorum ki milletimiz, her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan Milli Mücadele sonucunda kazandığı bağımsızlığını, milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır. Yaşadığımız 15 Temmuz sürecinde, tek yürek olan, şanlı bir tarihi geçmişe sahip olan, bu büyük milletin sergilediği birlik ve beraberlik, ülkemizi işgal etmeye çalışanlara karşı verdiği bu büyük mücadele, aynı zamanda ülkemizin geleceğine olan güvenli bakış açımızı bir kez daha perçinlemiş ve ülkemizi içten ve dıştan yıkmak isteyenlere de çok anlamlı bir mesaj vermiştir. Büyük Türk milleti, milli ruhunu bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir."

Törenin ardından Akşehir Batı Cephesi Karargahı Müzesi ziyaret edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Yücel Gemici Salih Akkaya Akşehir Ilgın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
title