Haberler

Haritada kırmızıya boyanan Aksaray'da tam kapanma uygulandı! Kent sessizliğe büründü

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritaya göre çok yüksek riskli il olarak kırmızı kategoride bulunan Aksaray'da bugün sokağa çıkma kısıtlamasında bakkal ve manavlar da kapatıldı. Tam kapanmanın uygulandığı kentte Vali Hamza Aydoğdu, "Hiçbir vatandaşımız sokağa çıkmayacak" derken kent bugün tam anlamıyla sessizliğe büründü.

Kırmızı kategorideki Aksaray'da dün saat 21.00'de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması yarın saat 05.00'a kadar devam edecek. Kentte diğer illerden farklı olarak tam kapanma uygulaması yapılıyor. Bakkal ve manavlar dahil kapatıldı. Vatandaşların kısıtlamalara uyduğu kent sessizliğe bürünürken cadde ve sokaklar boş kaldı. Polis de kentin farklı noktalarında kontrol noktaları oluşturdu.

Haritada kırmızıya boyanan Aksaray'da tam kapanma uygulandı! Kent sessizliğe büründü

VAKA SAYISI 100 BİNDE 140,89'A YÜKSELDİ

Son açıklanan illere göre haftalık vaka sayısında 100 binde 140,89 kişi ile yüksek bir orana sahip Aksaray, bakkal, market, fırın, kuruyemişçi, kasap gibi tüm istisnalar ortadan kaldırılarak Pazar günü kapandı. Hafta içi duyurulan kapanma kararı sonrası alışverişini Cumartesi gününden yapanlar cadde ve sokakları boş bıraktı. Şehirde kapanma kararına uyulduğu görülürken yaşanan sessizlik görüntülere yansıdı.

Haritada kırmızıya boyanan Aksaray'da tam kapanma uygulandı! Kent sessizliğe büründü

VALİ AYDOĞDU UYARILARDA BULUNDU

Vali Hamza Aydoğdu, hafta içi denetimler sırasında yaptığı açıklamada, "Pazar günü istisnalar da ortadan kaldırılarak sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Hiçbir şekilde, hiçbir vatandaşımız sokağa çıkmayacak. Bakkallar, manavlar, parklar dahil olmak üzere her yer kapalı olacak " dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Aksaray Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (22)

şimdi:

peki yarın ne olacak? ülkede 21 gün tam kapanma gerekli. Neden anlamıyorlar bilemiyorum.

61
16
yanıtYanıtla
akıllı:

çünkü onların aklı senin kadar gelişmemiş. o yüzden anlamalarını beklemen hata. :)

yanıt8
yanıt8
vatandaş:

ülke ekonomik zor ayakta duruyor bir de 21 gün tam kapanma mı olsun

yanıt17
yanıt5
şimdi:

Vatandaş''a; o zaman sağlıktan falan bahsetmesinler. Ülke şartları bunu gerektiriyor, ölen ölür kalanlarla devam ederiz desinler. Yani iki yüzlülük yapılmasın.

yanıt1
yanıt1
Aksaray lı:

Artık kapanmalar işe yaramiyor,1 ay ülkeyi kapatirsan virüs biter,ama diğer ülkelerden 1 kişi virüsü getirse aynı tabloyu bulması 1 ay,Sonuc olarak dünya kapanmadigi sürece olmaz buda mümkün olmayacağı için sürü bağışıklık sistemine geçilmeli,tüm yasaklar kalkmalı..

24
8
yanıtYanıtla
ATATÜRK:

İştanbuldada tam kapanma şart FIRINCI yı bakkalı düşünmeye gerek yok onlara pandomim iyi geldi bir günde kimseolmez

14
6
yanıtYanıtla
mert:

saçmalık; bir günde ne önlemi oluyor ki kapatıyorsun milleti içeri. destekleyen de tuzu kuru olan elit kesim . kimse garibanı günlük yaşayanı düşünmüyor.

13
7
yanıtYanıtla
x:

twm kapanma diyorsunuz da günübirlik çalışan hamallik yapan ayakkabi boyayan simit satan insanlar var bunlari düşünen yok

8
10
yanıtYanıtla
vatandaş:

1 gün tam kapanmayla ne olacağını düşünüyorlar ki? ertesi gün insanlar işine gücüne gidecek ve her yer tekrar kalabalık olacak.

14
0
yanıtYanıtla
asd:

ülke degil dünya kapanmadikca bitmez bu sorun. . sen kapan duryarin turist getirecek napacan!

7
6
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title