Haberler

Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi'nin Kesin Kabulü Yapıldı

Van'ın Gevaş İlçesi Sınırlarında Yer Alan Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda Bulunan ve Kartalkaya Proje İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Tarafından Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi Tamamlanarak Ziyaret Açılan Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi'nin Resmi Kabulü Yapıldı.

Van'ın Gevaş ilçesi sınırlarında yer alan Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan ve Kartalkaya Proje İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından restorasyonu ve çevre düzenlemesi tamamlanarak ziyaret açılan Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi'nin resmi kabulü yapıldı.

Restorasyon çalışmalarına 25 Mayıs 2005 tarihinde başlanan Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi'nin resmi açılışı 29 Mart 2007 tarihinde Eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Ermenistan Kültür Bakan Yardımcısı Gagik Gyurjian, Ermeni Patriği II. Mesrob Mutafyan ile yerli ve yabancı çok sayıda davetlinin katıldığı törenle ziyaret açılmıştı. Uçakla Van'a gelerek Akdamar Adası'na giden Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, restorasyonu tamamlanan kilisede incelemelerde bulundular. Restorasyon ve çevre düzenlemesini beğenen Bakanlık yetkilileri, Kartalkaya Proje sahibi Cahit Zeydanlı'ya teşekkür ettiler.

Yaptıkları tüm restorasyon çalışmalarında her zaman en iyisi ve en mükemmelini yapmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Cahit Zeydanlı, "Şimdiye dek gerçekleştirdiğimiz tüm restorasyon çalışmalarında işimizi en iyi şekilde yapmaya çaba gösterdik. Akdamar Kilisesi'nin restorasyonu da bunlardan biridir. Dünya mirası olan Akdamar Kilisesi'ni yenilenen yüzü ile yeniden ziyaretçilerinin karşısına çıkardığımız için çok mutluyuz. Bu çalışmalarda katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi'ndeki incelemelerine Van'a yeni atanan Müze Müdürü Fütuhat Başar da katıldı.

(EKİP-Y)

04.12.2007 15:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title