Haberler

Akdağ: Sağlıkta Astronomik Ücretler İstenmeyecek

Sağlık Bakanı Akdağ, 'Önümüzdeki Dönemde Vatandaşımızın Alım Gücünü Zorlamayacak Şekilde Özel Sektörden Hizmet Alınması İçin Gerekli Düzenlemeyi Yapacağız' Dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, özel hastanelerin sözleşmelerinde bir kısıtlama olmadığı için hastalardan bir fark ücreti talep edildiğini belirterek, ''Önümüzdeki dönemde vatandaşımızın alım gücünü zorlamayacak şekilde özel sektörden hizmet alınması için gerekli düzenlemeyi yapacağız'' dedi.

Akdağ, İngiltere'ye hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında İngiltere Sağlık Bakanlığı ile bakanlığı arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı amacıyla görüşmeler yapmak üzere bu ülkeye gittiğini belirterek, şöyle konuştu:

''İngiltere, 1947 yılında aile hekimliğine ilk geçen ülkedir. 13 ildeki aile hekimliği uygulamasını 2008 yılında 24 ile çıkaracağız. 2008 yılının sonuna kadar 20 milyona yakın vatandaşımız aile hekimliği uygulamalarından yararlanmaya başlayacak. 2009 sonu ve 2010 yılının başlarında da sistemi bütün Türkiye'ye yaygınlaştırmış olacağız.''

İngiltere temasları çerçevesinde Londra Hastanesi'ni de ziyaret edeceğini dile getiren Akdağ, şöyle konuştu:

''Bu hastane kamu-özel ortaklığıyla işletiliyor. Sağlık Bakanlığı olarak önümüzdeki yıllarda kamu-özel ortaklığıyla hastaneler ve sağlık kampüsleri inşa etmeyi planlıyoruz. Yani biz kamu adına hastaneler ve sağlık kampüsleri inşa ettireceğiz, ama bunlar bizim mülkümüz olmayacak. Bunları 25-30 yıllığına kiralayacağız. Böylece çok daha büyük ölçekli yatırımları kısa sürede yapma imkanına kavuşmuş olacağız.''

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Recep Akdağ, ''Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) muayene ve tedavi ücretlerinde özel hastanelere astronomik fark ücretleri ödediği yolunda bazı haberler çıktı. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' şeklindeki soru üzerine ''Özel sektörden vatandaşların hizmet alabilmesi için SGK'nın ödeme yapması konusundaki hükümet tasarrufumuz, yaklaşımımız, vatandaşın hizmet almasını kolaylaştırmak içindir'' dedi.

''Bunun için düşünülen kıstaslar var mı?'' sorusu üzerine de Akdağ, şöyle devam etti:

'' Vatandaşın SGK'nın ödediği rakamlar üzerine ciddi rakamlar ödememesi lazım. Tıpkı ilaç ödemelerinde olduğu gibi yüzde 10-20'lik veya buna benzer birtakım katkı payları olabilir. önümüzdeki dönem, vatandaşın birtakım küçük katkı payları ödeyebileceği ama hiçbir zaman böyle astronomik ücretlerin talep edilemeyeceği bir dönem olacak.''

Bakan Akdağ, ''Bazı sağlık çalışanlarının Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı'nın sağlık hizmetlerini özelleştireceği ve taşeronlaştıracağı yolunda endişeleri var. Bunun için 17 Kasım'da bir protesto eylemi yapacaklar. Bu konudaki düşünceniz nedir?'' sorusu üzerine de şunları kaydetti:

''Biz kamunun hastanelerinin, kamu hastaneciliğini özelleştirmeyi düşünmüyoruz. Ama özel sektörün de imkanlarını vatandaşa açmasını arzuluyoruz ve bu yönde de uygulamalarımıza devam edeceğiz. Bu özelleştirme lafları falan aslında menfaatlerine halel gelen birilerinin uydurmalarıdır, vatandaşımız da bunun doğru olmadığını biliyor.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024? Bayern Münih elendi mi? Real Madrid-Bayern Münih maçı ne oldu, kim elendi? Sampiyonlar Ligi finali nerede oynanacak 2024? Wembley hangi takımın sahası?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title