Haberler

Akçakale'de seçim gerginliği -

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde seçimi kazanan belediye başkanını kutlamaya giden AK Partili iki milletvekilinin konvoyundakiler ile başka bir partinin üyeleri arasında tartışma yaşandı.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde seçimi kazanan belediye başkanını kutlamaya giden AK Partili iki milletvekilinin konvoyundakiler ile başka bir partinin üyeleri arasında tartışma yaşandı.

AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu ve Abdulkerim Gök, yeniden belediye başkanı seçilen partilerinin adayı Abdulhakim Ayhan'ı tebrik etmek için ilçeye gitti. Şehir girişinde milletvekillerinin içerisinde bulunduğu konvoyu durduran bir grup ile araçtakiler arasında tartışma yaşandı.

Kısa süreli gerginliğin yaşandığı olay sırasında konvoyda bulunanların havaya rastgele ateş açtığı iddia edildi.

Ölen ya da yaralananın olmadığı olayın ardından çevrede boş kovan bulundu. Yolu trafiğe kapatan güvenlik güçleri, inceleme yaptı.

- Tarafların görüşleri

AK Parti Milletvekili Abdülkerim Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

İlçenin girişinde bir grubun kendilerini karşılamaya geldiğini sandıklarını ifade eden Gök, "Linç edilmekten son anda kurtulduk. Çok kalabalıklardı. Sağ duyulu hareket ederek milletvekili ağabeyimiz Seyyit Eyyüpoğlu ile kente geri döndük" dedi.

MHP Akçakale Belediye Başkan adayı Mehmet Yalçınkaya ise olay yerine giderek, grubu polis megafonuyla anons yaparak sakinleştirmeye çalıştı.

Olaydan üzüntü duyduğunu belirten Yalçınkaya, "Milletvekillerinin korumalarının silahla ateş etmesi doğru bir olay değildir" diye konuştu.

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "150-200 kişilik grubun konvoya yönelmesi üzerine, anılan milletvekilleriyle konvoyda bulunan ve ilçeye gelen araçlardaki kişiler, telaşla havaya ateş açarak, ilçeye giriş yapmadan il merkezi istikametine geri dönmüşlerdir" ifadelerine yer verildi.

-gerginlik

Kaynak: AA / Güncel

Abdulkerim Gök Şanlıurfa Ak Parti Akçakale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title