Haberler

Türkiye'ye İlk Espresso Makinesini Getiren Pastacı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güncelleme:

İstanbul'da 93 yıldır hizmet veren Baylan Pastaneleri'nin kurucusu Lenas'ın oğlu duayen pastacı Harry Lenas'ın cenazesi, Şişli Rum Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Baylan Pastaneleri, İstanbul'da 93 yıldır hizmet veriyor ve Kadıköy'ün sembol markalarından biri. Baylan Pastaneleri'nin kurucusu Filip Lenas'ın oğlu duayen pastacı Harry Lenas'ın cenazesi, Taksim Ayia Triada Rum Ortodoks Klisesi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Şişli Rum Mezarlığı'nda toprağa verildi.

TAZİYE DİLEKLERİNİ KABUL ETTİLER

Taksim Ayia Triada Rum Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen cenaze töreninde Harry Lenas'ın Amerika'dan gelen kardeşi Leandros Lenas, yengesi Athena Lenas ile yeğenleri, taziye dileklerini kabul etti. Cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelengi dikkat çekti.

ŞİŞLİ RUM MEZARLIĞI'NDA TOPRAĞA VERİLDİ

Törene Harry Lenas'ın aile yakınları, çalışanları, arkadaşları, gazeteci Hıncal Uluç, Ufuk Uras, Zeynep Tanbay ile Zoğrafyon Lisesi'nden bir grup öğrenci katıldı. Kilisedeki dini törenden sonra, cenaze Şişli Rum Mezarlığı'nda torağa verildi.

LENAS: BÜYÜK BİR KAYIP

Harry Lenas'ın ağabeyi Leandros Lenas, 'Abim Akciğer kanseriydi. Büyük bir kayıp. Abimi kaybettik. Abimi çok seviyordum. Kendisi bütün insanları severdi. Onun için herkes ona sevgisini gösteriyor.

TÜRKİYE'YE İLK ESPRESSO MAKİNESİNİ GETİREN KİŞİYDİ

İşini pastacılığını çok sevdiği için her yıl Avrupa'ya gidip yeni pastalar ve çikolatalar getirdi. Türkiye'ye ilk espresso makinesini getiren kişiydi" dedi.

TÜRKİYE'NİN İLK AKADEMİSYEN PASTACISI

Baylan Pastaneleri'nden yapılan açıklamaya göre, 85 yaşında hayatını kaybeden Harry Lenas, Türkiye'nin ilk akademisyen pastacısı olarak tanınıyor. Babası, Baylan Pastaneleri'nin kurucusu Filip Lenas'ın mesleğini seçen Harry Lenas, 1952-54 yılları arasında Avrupa tarzı pastacılığı ve çikolatacılığı akademik olarak öğrenmek üzere Avusturya, İsviçre ve Almanya'da eğitim aldı, ünlü pastanelerde staj yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Taksim Şişli Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title