Haberler

AK Partili Metiner: Kürdistan'ı Savunan Parti Kurulabilir

Güncelleme:

AK Partili Mehmet Metiner, "şiddete başvurmadan, özerk, federe ve bağımsız Kürdistan'ı savunan her partinin kurulmasından yana olduğunu" söyledi.

Geçtiğimiz Pazartesi kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na veren fakat bakanlık tarafından "alındı" belgesi verilmeyen Türkçe ismiyle Kürdistan Özgürlük Partisi, Kürtçe ismiyle Partiya Azadiya Kurdistanê – PAK ilgili bakanlığın uygulamasına ilişkin tepkiler devam ediyor. AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner "bir siyasetçi olarak şiddete başvurmadan özerk, federe ve bağımsız Kürdistan'ı savunan her partinin kurulmasından yana olduğunu" söyledi.

"ŞİDDETE BAŞVURMUYORSA KURULMALI"

PAK, İçişleri Bakanlığı'nın uygulamasının hukuki değil, siyasi bir tavır olduğu gerekçesiyle bakanlık hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Konuyla ilgili konuşan AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner bir siyasetçi olarak şiddete başvurmadan özerk, federe ve bağımsız Kürdistan'ı savunan her partinin kurulmasından yana olduğunu, PAK'ın İçişleri Bakanlığı'na başvuru dilekçesine "alındı" belgesi verilmemesini ise hukukçu olmadığı için yorumlayamayacağını belirtti.

MEHMET ALİ ŞAHİN'İN AÇIKLAMASINI YORUMLADI

Kürdistan Özgürlük Partisi'nin resmi kuruluş başvurusu daha yapılmadan AK Parti Genel Başkanlarından Mehmet Ali Şahin'in "Anayasa ve Siyasi Partiler yasasına göre ayrılıkçı parti kurulamaz" açıklamasını değerlendiren Metiner, "Sayın Mehmet Ali Şahin, değerli bir hukukçumuz ve Başkan Yardımcımızdır. Anayasa ve yasalar çerçevesinde bunun mümkün olamayacağını gördüğü için söylemiştir. Bu onun siyasal düşünce ve yaklaşımı değildir. Şahin'in açıklamasını böyle okumak gerekir" dedi.

"TÜRKİYE ARTIK BUNDAN KORKMAMALI"

Mevcut yasa ve kanunlar buna izin vermiyorsa bu Türkiye demokrasinin eksikliğidir diyen Metiner, Türkiye artık bundan korkmamalıdır açıklamasında bulundu. Türkiye demokrasinin olgunluğa eriştiği kanaatinde olduğunu ifade eden Metiner, yasaların ise erişilen bu zihinsel olgunluğa yanıt verecek düzeyde olmadığını söyledi. Bu açıdan silahların konuştuğu bir Türkiye'de değil, siyasetin konuştuğu bir Türkiye'de yaşamak istiyorsak, bu çevrelere legal siyaset yapmanın yolları açılmalıdır değerlendirmesinde bulundu. Metiner, Türkiye'yi götürmek istedikleri yol ve mecranın da bu olduğunu söyledi.

GALİP ENSARİOĞLU: TAVIR AK PARTİ'NİN TAVRI DEĞİL

AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu da, her siyasi düşünce ve akımın kendisini ifade etmek için toplumun genel kaide ve kurallarına uygun, özgürce parti kurma hakları olmadır dedi. Siyasette çok seslilik, çeşitlilik ve rekabet her zaman iyidir diyen Ensarioğlu, ticarete olduğu gibi siyasette de kaliteyi getirir değerlendirmesinde bulundu.

Ensarioğlu, PAK'ın kuruluş dilekçesini verdiği gün PAK yetkililerinin kendisini aradığını konuyla ilgilendiğini, "alındı" belgesinden yetkilinin İçişleri Bankanı Genel Sekreteri'nin o gün mecliste bütçe görüşmelerinde olduğu için problem yaşanmış olabileceğini söyledi. Ensarioğlu, eğer "alındı" belgesi hala verilmemişse konuyu araştırabileceğini belirtti.

AK Parti'nin, Kürt hareketinin legal siyasette yer alması ve siyasal arenada çoğulculuğun yerleşmesi için elinden geleni yaptığını söyleyen Ensarioğlu, uygulamanın AK Parti'nin tavrı olmadığını ifade etti. (Kaynak: T24)

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Mehmet Metiner Ak Parti Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500

Yorumlar (45)

KILIÇ:

KAFANIZDAKİ PLANDA , İCRATINIZDA , ÇÖZÜMÜNÜZDE BÖLMEKTİR AMA YARIN KARŞINIZDA TÜRK MİLLETİ ÇIKINCA SONUNUZU ÇAVUŞESKOYA DÖNDÜRECEGİNİ DE UNUTMAYIN ZATEN ARKANIZDAKİ BİR KAÇ KİŞİYE GÜVENİYORSUNUZ YANILIRSINIZ, TÜRK HALKININ SABRINI ZORLUYORSUNUZ.

12
4
yanıtYanıtla
erol şenmobilWeb@haberler.com:

Ak partiyi kullanan kürtler kürdistanı kurmak ister işi bitince sıkılmış limon gibi akpartiyi türklerin üzerine atarlar

10
5
yanıtYanıtla
türkMobil-ANDROID:

AKP ÜLKEYİ KİBAR BİR ŞEKİLDE BÖLÜYOR....YARIN DİĞER GÜN BAŞKANLIK SİSTEMİ GELİR EYALET LER GELİR..ON BİNLERCE ŞEHİTİN KATİLLERİ VE ONLARIN YANDAŞLARI ÖZGÜRCE YAŞARDA İSTEDIGINIDE YAPAR AKP BU...

13
2
yanıtYanıtla
ilayda:

bu cahil heriften milletvekiliolursaülkenmde buhalegelir

13
2
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ TÜRKMobil-ANDROID:

Allah belanızı versin ne hale düştük şuna bak ya

8
6
yanıtYanıtla
AYHAN:

HAİNLİK DİZ BOYU OLDU BU ÜLKEDE

10
3
yanıtYanıtla
KARSLI:

ne mutlu kürdüm dedik ve demeye devam edeceğiz daha gür sesimizle inşallah. her türkün karnında bir sancısı var yapacak bir şey yok

3
9
yanıtYanıtla
kralMobil-ANDROID:

Türk kurd birdir ama kurdistan bisey yoktur olmayacak

7
4
yanıtYanıtla
REMUS:

HADI SENDE KÜRT DÜSMANI YALAKA

7
4
yanıtYanıtla
RİZELİ53:

Bu nediyor kardeşim Akpli biri olarak napmaya çalışıyorsun sen hangi hakla böyle dersin devleti T. C seninde Tüm Kürdünde herkesin Devleti T. C şu dediğin şeye bak.

7
3
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title