Haberler

Ak Partili Ayşe Kartal: "Geçmiş İktidarların Derdi Yönetmekti, Bizimki İse Hizmet Etmek"

AK Parti İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Ayşe Kartal, “Geçmiş iktidarların derdi yönetmekti, bizimki ise hizmet etmek” dedi.

AK Parti İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Ayşe Kartal, "Geçmiş iktidarların derdi yönetmekti, bizimki ise hizmet etmek" dedi.

AK Parti Milletvekili adayları Ayşe Kartal ve Mustafa Demiral, Girişimci Kadınlar Buluşması'na katıldı. Programa milletvekili adaylarının yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin eşi Fatma Güllüce, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Hüsniye Şahin ve çok sayıda kadın girişimci katıldı.

Programa katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin eşi Fatma Güllüce, "Sizler gibi ülkeye katma değeri olan hanımefendilerle birlikte olmak gerçekten beni çok sevindirdi. İnşallah ülkemin geleceği sizler gibi girişimci, dinamik özverili olan hanımların eli ile olacaktır" dedi.

Güllüce'ye Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz tarafından çiçek takdim edildi.

Programda bir konuşma yapan AK Parti İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Ayşe Kartal, "13 yıl önce kadın ve girişimcilik, kadın ve eğitim. Kadın hayatın neresinde bunları hayal bile edemezdik. Evet geçmişte bir takım feminist çalışmalarla kadına dair bir şeyler yapılmak istendi. Ama bunlar toplum tarafından da çok kabul görmedi. Ama ne zaman ki Sayın Cumhurbaşkanımız 'ben kadınlara güveniyorum, partimi de milletimi de bu kadınların omuzlarında yükselteceğim' dedi, işte o gün gerçekten bizim için bir bayram günü oldu" şeklinde konuştu.

"DERDİMİZ HİZMET ETMEK"

Kadınların toplumun kendisini oluşturduğunu vurgulayan Kartal, "Hanımlarda çok büyük güçler var. Ama geçmiş iktidarlar kadınların bu güçlerini kullanmasına izin vermediler. Çünkü biliyorlardı ki eğer kadını eğitirsek, toplumu eğitmiş oluruz. O zaman o toplumu da yönetemeyiz. Çünkü dertleri yönetmekti. Ama bizim derdimiz hizmet etmek" diye konuştu.

Milletvekili Adayı Mustafa Demiral ise, "Bizim anlayışımızda kadının olduğu yerde, kadının elinin değdiği yerde, gelişim vardır, büyüme vardır ve en önemlisi de bereket vardır. İnşallah bizim de ekonomimize kadın eli değdiyse ben gelecekteki ekonomimizden emin olduğumuzu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Milletvekili adayları daha sonra programda yer alan defileyi izledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Demiral Ayşe Kartal İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title