Haberler

Ak Partili Arslan'dan 'Afiş' Tepkisi

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Netice Arslan, Yenişehir İlçe Belediyesi'nin, çocuk gelinlere dikkat çekmek amacıyla hazırlanan ancak üzerinde Danimarkalı bir karikatüristin Hazreti Muhammed'e hakaret içeren çiziminin kullanılması nedeniyle büyük tepkilere neden olan afişini kınadı.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Arslan, çocuk yaşta evliliklerin toplumun en büyük yaralarından biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Hem çocukların geleceği hem de toplumumuzun temel taşını oluşturan ailelerin sağlıklı bir yapıda gelişmesi için ebeveynlerin fiziki ve ruhi yapısının gelişmiş ve yeterli olması bireylerin de çok önemsediği bir durumdur. Bu anlamda AK Parti hükümetlerinin 13 yıllık iktidarında bu olumsuz tabloyu ortadan kaldırmak için ciddi anlamda yasal yaptırımları hayata geçirdi. Ancak bu olumsuz kültürün direk İslam dini ile bağdaştırılmasına karşıyız. İslam dininin kadın ve aileye verdiği önemi bilmeyenlerin karalamaya çalışmasını kınıyorum. Gündemde olan karikatürdeki erkeğin sakallı ve cübbeli olması direk İslam dinini hedef göstermekte ve nefrete sebep olmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm demokratik çevreleri afişi asan belediyeyi demokrasi kuralları çerçevesinde kınamaya davet ediyorum." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Netice Arslan Diyarbakır Yenişehir Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title