Haberler

Ak Partili Alkış'tan Millet İttifakı'na Eleştiri

AK Parti Mardin İl Başkanlığı partililer ile iftarda bir araya geldi.

AK Parti Mardin İl Başkanlığı partililer ile iftarda bir araya geldi. İftar programına katılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Zeynep Alkış, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin eşinin Diyarbakır mitingi öncesi Selahattin Demirtaş'ın ailesini ziyaret etmesini ve muhalefetin Millet İttifakı'nı eleştirdi.

Mardin'de AK Parti İl Başkanlığı tarafından bir otelde AK Parti il, ilçe yöneticilerine, sivil toplum kuruluş temsilcilerine, kanaat önderlerine iftar programı düzenlendi. Düzenlenen programda gündem seçim oldu. Etkinliğe Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, eski belde belediye başkanları da programa katıldı.

İftarda programında konuşan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Zeynep Alkış, seçimde son 10 günün çok önemli olduğunu ifade ederek, "Çünkü ülkemizde değişecek olan hükümet sistemi ile birlikte dış güçlerin ülkemiz üzerinde yapmak istediği pek çok şeyi de görmüş bulunmaktayız. Değişen bir CHP zihniyeti var. Dikkat ederseniz bir Stockholm sendromu yaşanmakta. Bugün Diyarbakır Mitinginde Muharrem İnce'nin, Demirtaş'ın ailesini ziyaret ettiğini ve bu ziyaretin kabul gördüğünü, gördük. Ne düşündürücü ve üzücü bir tablo ki cellatlarına aşık olan bir CHP, her seferinde belli başlı üst akılların verdiği taktikle hareket etmekteler" dedi.

Ne ilginçtir ki kurdukları ittifakın adı "Millet" ittifakı

Muhalefeti ve Millet İttifakı'nı eleştiren Alkış, "Ne ilginçtir ki kurdukları ittifakın adı Millet ittifakı. Oysa her söylemlerinde örgütlenmeden ve ulus kavramdan bahseden CHP kurdukları ittifaka Millet demişlerdir. Çünkü biz milletin iradesine öncelik verdiğimiz için. Önlerindeki seçimin zorluğundan dolayı argümanları değiştirmiş bunu Kürt seçmen üzerine kurgulamışlardır. CHP şuan her evde şunu söylemekte CHP "Bir oy CHP'ye bir oy HDP'ye veya İnce'ye" olmak üzere. Bunlar birlikte hareket eden ortak aklın çocukları. İsimleri farklı ortak bir zihniyete hizmet etmekteler. Biz bu kirli ittifakın çok dışındayız. Çünkü AK parti 2001'den beri bu coğrafyada süre gelen ret ve inkar politikalarını reddederek ümmet birliğine kardeşliğe kucak aşmıştır" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Nihat Eri konuşmasında 20 Haziran'da Mardin'e gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mitingi için partililere katılım uyarısı yaparak, "Alanlarda olmalıyız" dedi.

"Millet kavramının içini boşalttılar"

Millet barış kavramlarının içinin boşaltıldığını söyleyen Eri, "Millet diyorlar, barış diyorlar, kardeşlik diyorlar ama bu kavramların hepsinin içini boşalttılar. Hiç biri gerçek anlamında kullanılmıyor. Millet ittifakının içinde CHP vardır. CHP hiçbir zaman milleti anlammış, dinlememiş, millete önem vermemiştir. Devlet adına milletini yönetmek için kullanmışlardır. Bizde tam tersini yapmışız asıl olan millet demişizdir" dedi.

Barış ve demokrasi söylemlerine eleştiri

İsim vermeden HDP'yi de eleştiren Başkan Eri, "Bazıları demokrasi, barışta diyor. Onların bu kavramlardan ne anladıklarını bölge halkı çok iyi biliyor. Demokrasi derken nasıl despotça davrandıklarını, barış derken neyi kast ettiklerini hepimiz yaşayarak gördük. Onların bu söylemlerine bizde bölge halkı da itibar etmeyecektir. Kötü bir şeyi iyi ambalajlayıp size sunarlar. Ferasetli bir insan süslü ambalajlara da laflara da kanmaz. Bizde kanmayacağız halkımızda kanmayacak" diyerek katılımcılara teşekkür etti. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title