Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis'teki konuşması sonrası kendisine yönelik başörtüsü saldırılarına yanıt verdi

Güncelleme:

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis'te kadın cinayetleri nedeniyle HDP'lilerin AK Parti'ye yönelik eleştirilerine yanıt verdiği sözlerin ardından özellikle sosyal medyadan başörtüsüne yönelik hakaretlerin sürdüğünü ifade etti.

TBMM Genel Kurulu'nda, HDP'nin "kadına şiddetin araştırılması" konusunda verdiği araştırma önergesi konuşulurken HDP'li ile AK Partili kadın vekiller arasında çıkan tartışmada AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin HDP'den gelen eleştirilere yanıt verdiği konuşma sonrası sosyal medyadan Zengin özelinde başörtüsü hakkında paylaşımlar yapıldı. AK Parti Grup Başkanvekili bu paylaşımların başörtüsüne yönelik çekememezliğin bir sonucu olduğunu belirtti.

"AK PARTİ'Yİ İNŞA EDEN KADINLARDIR"

Özlem Zengin Meclis'te şunları söyledi: "Bu ülkede AK Parti gelene kadar kadın kelimesinin adı yoktu Türkiye'de. Partimizin daha evvel yaptığı kadın kongresinde şunu söylemiştim. Eğer Türkçe'de kelimelerin dişisi, erili olsaydı bir kadın kelimesi olurdu. AK Parti'yi inşa eden kadınlardır. O yüzden ben, kadın, erkek arkadaşlarımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız biz yaptığımız çalışmalarda kadınların hayatını kolaylaştırmak için gayret ediyoruz.

"HDP, KADINLARI BİZDEN DAHA FAZLA SAVUNACAK SON PARTİDİR"

Sosyal güvenlikten, sağlık hizmetine aile politikalarımızda önce kadın vardır. Türkiye'de cinayetler gibi problemler var mıdır? Vardır… Bunu da çözmek için uğraşıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konuda kanunların daha işler haline gelmesi için gayret sarf ediyoruz. Şu Meclis'te ortaklaşacağımız bir konu varsa kadın meselesidir. Siz kadınları bizden daha çok mu tutuyorsunuz? HDP kadınları bizden daha fazla savunacak en son partidir."

ZENGİN'İN SÖZLERİNE TEPKİ

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, sözleri nedeniyle sosyal medyadan gelen tepkileri paylaştı.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis'teki konuşması sonrası kendisine yönelik başörtüsü saldırılarına yanıt verdi

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis'teki konuşması sonrası kendisine yönelik başörtüsü saldırılarına yanıt verdi

"NEFRET SUÇUNUN RESMİDİR"

Zengin, bu paylaşımların ardından ise haber7'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Dün gece Meclis'te kadın hakları konuşuluyor, benim söylediğim kadın dernekleri üzerinden terörü meşrulaştırmazsınız. Tabii bunun neticesinde olay nereye geliyor? Başörtüsü düşmanlığına. Dünden beri sosyal medyada başörtüsü üzerinden şahsıma saldırıyorlar. Bu zihniyet hiç bitmeyecek.

Twitter hesabından ise yaptığı paylaşımda "İster Köyde İster F-35 kokpitinde İster Okulda çarşıda evde İsterse Meclis'te Hilafsız Başörtüsü "Başörtüsüdür". Sadece bir gerçeğin tespiti üzerine yazılanlarsa 'Nefret Suçunun' resmidir. Ve 1000 yıl sürecek iddiasıyla bu suçu işleyen kafa mıh gibi aynı yerindedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Halkların Demokratik Partisi Özlem Zengin AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title