Haberler

AK Parti Silvan Danışma Meclisi Toplantısı, Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : salondan detay,akparti milletvekili galip ensarioğlunun konuşmasından detay AK Parti Silvan Danışma Meclisi Toplantısı Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu: "Kürt halkı bu kavgaya inanmıyor, Kürt halkı bu kavganın kendi kavgası olmadığını çok iyi biliyor" AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, "Kürt halkı bu kavgaya inanmıyor, Kürt halkı bu kavganın kendi kavgası olmadığını çok iyi biliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : salondan detay,akparti milletvekili galip ensarioğlunun konuşmasından detay AK Parti Silvan Danışma Meclisi Toplantısı

Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu:

"Kürt halkı bu kavgaya inanmıyor, Kürt halkı bu kavganın kendi kavgası olmadığını çok iyi biliyor"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, "Kürt halkı bu kavgaya inanmıyor, Kürt halkı bu kavganın kendi kavgası olmadığını çok iyi biliyor." dedi.

Ensarioğlu ve AK Parti Diyarbakır Başkanı Muhammed Akar, Silvan'da bir düğün salonunda partisince düzenlenen AK Parti İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda konuşan Ensarioğlu, seçimde "barış ve Türkiyelileşme" diyenlere halkın tarihte olmadığı kadar destek verdiğini söyledi.

"Madem çözüm, demokrasi diyorsun işte sana destek ve 80 milletvekili" diyen Ensarioğlu, şöyle konuştu:

"Seçimin ardından birileri hemen çıkarak 'Ateşkesi bozduk' dediler. 'Niye' diye sorduğumuzda, 'Erdoğan sert konuştu, Başbakan işi yavaş yürütüyor, AK Parti samimi değil, devlet bizi kandırıyor, Dolmabahçe mutabakatını tanımadı, masaya da tekmeyi vurdu' şeklinde cevaplar aldık. Yani bütün bunlar doğru olsa bile tek bir insanın ölmesine gerek var mı? Varsa eğer bir yanlışlık bir eksiklik bunun için siyaset yapılır. Millet bunun için sana oy verdi sende görevini yap."

Ortadoğu yeniden şekillendiği için bazı güçlerin Türkiye'de iç savaş ve kaos çıkartmaya çabaladıklarını dile getiren Ensarioğlu, Kürt sorununu çözen, Kürt halkının haklarının tanınması için mücadele eden ve bu uğurda çatışmasızlık için barışçıl yöntemleri başlatan AK Parti'nin düşman ilan edildiğine dikkati çekti.

Ensarioğlu konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"Size göre çatışma kaçınılmaz veya gerekliydi. Peki bu çatışmayı niye getirip sivil insanların yaşam alanlarının içerisine soktunuz, niye getirip şehirlere soktunuz? Size en fazla destek veren mahalleleri, ilçeleri ve şehirleri harabeye çevirdiniz, yaktınız, yıktınız öldürdünüz, ölüme sürüklediniz. Tarihi ile birlikte Sur ilçesini yok etmek için elinizden geleni yaptınız. Silvan'da bu kadim kentin tarihi mahallerini yerle bir etmek için bir süreç başlattınız. Savaşacaksan da niye, bu savaşı sivil insanların arasına taşıdın. 'Siviller ve şehirler zarar görsün buradan bir kaos yaratabilir miyim' hevesi vardı. Ancak halk bu oyuna gelmedi. Kürt halkı bu kavgaya inanmıyor. Kürt halkı bu kavganın kendi kavgası olmadığını çok iyi biliyor."

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır AK Parti Silvan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title