Haberler

AK Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan İngiliz The Guardian'a sert tepki: Bunların hepsi kara propaganda

Güncelleme:

The Guardian'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "Türkiye'nin iki yüzlü padişahı, Batı'nın dostu olamaz" başlıklı skandal bir yazı yayınlandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bunların hepsi sadece kara propagandadır. Her zaman olduğu gibi milletimizin iradesine çarpıp çöp olacaklar" dedi. AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş ise "Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan hakkındaki antidemokratik ifade ve çağrılar asla kabul edilemez. Şiddetle kınıyor, reddediyoruz." diyerek tepki gösterdi.

NATO'ya girmek için Türkiye'nin onayını almayı bekleyen İsveç'te yaşanılan provakatif eylemler sonucu süreç askıya alındı. Türkiye ile İsveç arasında arasındaki kriz dünyanın bir numaralı gündemi olmaya devam ediyor. Süreç devam ederken The Guardian'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "Türkiye'nin iki yüzlü padişahı, Batı'nın dostu olamaz" başlıklı skandal bir yazı yayınlandı. Makalenin yazarı Simon Tisdall yazısında "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO ve demokratik ilkelere karşı giderek artan düşmanca tutumu artık cezasız kalamaz" ifadesine yer verdi.

ÖMER ÇELİK: BUNLARIN HEPSİ KARA PROPAGANDA

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan yayınlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Seçim yaklaşırken Cumhurbaşkanımızı ve Türkiye'yi hedef alan yayınlar yine sıraya girdi. Bunların hepsi sadece kara propagandadır. Her zaman olduğu gibi milletimizin iradesine çarpıp çöp olacaklar. On yıllar evvel darbe yaptırarak Türkiye'ye yön verenler, tamamen etkisiz hale geldiler. O nedenle şimdi yayın faaliyeti, analiz ve propaganda gibi kanallar üzerinden etki yaratabileceklerini sanıyorlar. Ucuz yöntemler ve dar kafalı yaklaşımlar dışında oyuncakları kalmadı. Sandık yaklaştıkça bu kara propagandaların ve siyasi hayatımızı etki altına almaya çalışan şebekelerin sayısı artacak. Hiçbirinin zerre kadar değeri ve etkisi yok. Cumhurbaşkanımızın dirayetli siyaseti ve milletimizin iradesi bu şebekelere gerekli cevabı vermeye devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

AK Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan İngiliz The Guardian'a sert tepki: Bunların hepsi kara propagandaAK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

NUMAN KURTULMUŞ: ASLA KABUL EDİLEMEZ

Öte yandan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yazıya tepki gösterdi. Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı:

"The Economist, Stern, Bloomberg, Foreign Policy'nin ardından The Guardian'da Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan hakkındaki antidemokratik ifade ve çağrılar asla kabul edilemez. Şiddetle kınıyor, reddediyoruz. Avrupa'nın ve Batı'nın her yanını saran İslam düşmanlığına, Türkiye karşıtlığına ses çıkarmayanların terör örgütlerinin diliyle ülkemize ve Cumhurbaşkanımıza saldırmaları, her geçen gün dozu artan bu ikiyüzlü yaklaşımları Türkiye'nin doğru yolda olduğunun açık bir göstergesidir" ifadelerine yer verdi.Kurtulmuş, paylaşımının devamında şunları kaydetti: "The Guardian'da ülkemiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hakkında yayınlanan yazı; gazetecilik ve diplomasi ilkelerini çiğneyen, nefret esaslı ahlaksız bir tetikçi muhabirin hezeyanlarıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında Türkiye Cumhuriyeti'ne, demokrasisine ve halkına yönelik bu menfur ve küstah dili sahibine iade ediyor ve yükselen Türkiye'den korkmaya devam edin diyoruz"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

The Guardian Ömer Çelik AK Parti Türkiye Ömer Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır?
500

Yorumlar (3)

Diyarli:

Sadece bu yuzden Cumhur ittifakini destekleyecegiz...

8
9
yanıtYanıtla
Babilya :

Millet olarak biz cumhurbaşkanımızın arkasındayız.Kirli propagandalarınızı kendinize saklayın birgün lazım olur.

10
6
yanıtYanıtla
al alabilirsin:

ne cikarin var kimbilir? degiliz kardesim biz degiliz

yanıt2
yanıt5
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title