Haberler

AK Parti Konya Milletvekili Etyemez Açıklaması

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Trump'ın ABD Başkanı seçilmesiyle ilgili, "Ülke olarak yeni seçilen ABD Başkanı Trump'ın FETÖ liderinin iadesi ile ilgili tutumunu merak ediyoruz.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Trump'ın ABD Başkanı seçilmesiyle ilgili, "Ülke olarak yeni seçilen ABD Başkanı Trump'ın FETÖ liderinin iadesi ile ilgili tutumunu merak ediyoruz. Beklentimiz bu terör örgütü başının bize iadesidir." dedi.

Etyemez, Konya ve ülke gündemini değerlendirmek üzere partisinin il başkanlığında basın toplantısı yaptı.

Toplantıda, Konya'nın özellikle tarım alanında önemli bir konumda olduğunu ifade eden Etyemez, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik de geçtiğimiz cumartesi günü İl Teşkilatımız tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi'ne katıldı. Sayın Bakanımız orada çiftçinin tükettiği mazotun yüzde 50'sinin desteklenmesi konusunda da önemli açıklamalar yaptı." dedi.

Mısır konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Etyemez, " Mısır üretiminin devamı ve artışı için milletvekilleri olarak bu konuyu da takip ediyoruz. Konya havzası, suya ihtiyacı olan bir havza. Dışarıdan su getirme çabalarımız, projelerimiz var. Elimizdeki suyu tasarruflu kullanmak ve verimi arttırmak için bu projeye büyük önem veriyoruz." diye konuştu.

Etyemez, Konya'daki FETÖ soruşturmalarıyla ilgili şunları kaydetti:

"Kırk yıldır her yere çöreklenmiş FETÖ ile olan mücadelemiz devam ediyor. Bu kapsamda bugüne kadar Konya'da görevden uzaklaştırılan kişi sayısı bin 406, tutuklanan kişi sayısı ise bin 299'dur. Devlet memurluğundan çıkarılan kişi sayısı ise bin 94. Kanun hükmünde kararnameler kapsamındaki mücadelemiz de sürüyor. İl Teşkilatımız bünyesinde bir 'Takip Heyeti' oluşturulmuştu. Bu heyet de çalışmalarını titizlikle sürdürüyor."

Toplantıda ülke gündemini de değerlendiren Etyemez, ABD'de yapılan seçimlerin sonuçlarıyla ilgili olarak şunları dile getirdi:

"Geçtiğimiz hafta ABD'de başkanlık seçimi vardı. Kimilerinin istediği sonuç çıkmadı. Ama ABD halkının kararı bu yönde oldu ve saygı duyulması gerekiyor. Tabi ki ülke olarak yeni seçilen ABD Başkanı Trump'ın FETÖ liderinin iadesi ile ilgili tutumunu merak ediyoruz. Beklentimiz bu terör örgütü başının bize iadesidir. ABD bizim için önemli bir müttefiktir. ABD'nin de bu müttefikliğin gereğini yapmasını ve ülkemiz adına da hayırlı çalışmalar bekliyoruz."

Etyemez, yeni anayasa ve başkanlık sistemi konusunda ise, "Üniter devlet yapısına zarar vermeden bir sistem oluşturmaya hedefi ile yürüttüğümüz yeni anayasa çalışmaları sürüyor. Sayın Başbakanımız, geçtiğimiz günlerde MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli ile gayet verimli ve olumlu bir görüşme yaptı. İnşallah önümüzdeki günlerde partimizin hazırladığı yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile alakalı çalışma, Meclis'e gelecek ve daha sonra da bu önerimiz, milletimizin takdirine sunulacak. Yeni sistem, bürokratik, askeri ve yargı vesayetinin son bulacağı bir sistemdir." ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Halil Etyemez Faruk Çelik AK Parti Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title