Haberler

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker Açıklaması

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, FETÖ üyesi öğretmenlerin görevden alınmasıyla milli eğitimde sıkıntı yaşanmayacağını söyledi.

Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, FETÖ üyesi öğretmenlerin görevden alınmasıyla milli eğitimde sıkıntı yaşanmayacağını söyledi.

Yalova'da belediye başkanları, parti yöneticileri ve meclis üyeleri ile toplantılar yapan Şeker, görevden uzaklaştırılan 20 binin üzerinde öğretmenin yerine yeni öğretmenlerin tayin edilerek eğitimde bir aksama yaşanmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Şeker, "Kanun hükmünde kararname ile devlet dairelerindeki devlet memurları ile ilgili işlemlere başlandı. Kocaeli'deki vakıfların hepsi kapatıldı. Malvarlıkları vakıf üzerindeyse hazineye devredildi. İlişkili olanlarla ilgili çalışmalar da devam ediyor. Yine bu vakıf ve derneklerde terör örgütü ile bağlantılı olanlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu konuda kurumlardan çıkartılan özellikle milli eğitimdeki 20 binin üzerinde öğretmenin açığa alınmasıyla ilgili bir aksaklık olabilir mi diye bir soru işareti olabilir, ama gerek milli eğitim olsun gerek diğer kurumlarda olsun bir çok yetişmiş insanımız var. Temiz, işe başlamamış birçok öğretmen adayımız var. Kursta olan öğretmenler var. Dolayısıyla herhangi bir açık ve sıkışıklık olmaz. Sistem mutlaka devam eder" dedi.

Parti içi gözden geçiriliyor

Diğer yandan Ak Parti içerisinde de FETÖ ve PDY'na yakın isimlerin olabileceği ve bunların tespitine yönelik gözden geçirmelerin yapıldığını belirten Şeker, "Bu süreçte parti içerisinde bir gözden geçirme de elbette söz konusudur. Partide eskiden beri özellikle yönetici mevkiinde, belediye başkanlıkları, il genel ve belediye meclisi üyeliklerinde olsun biraz daha dikkatli ve hassas çalışıyoruz. Özellikle 17 Aralık ve 25 Aralıktan sonra bu konuda teşkilat içerisinde bu tip sıkıntısı olanlar kendileri ayrıldı gitti. Ayrılmayanlar ve bilinenler de varsa zaten gerekli işlemler yapılıyor. Arada kripto olarak kalmış olabilirler, onlarla ilgili de resmi kurumlardan bilgiler geldikçe gereken neyse yapılır" diye konuştu. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İlyas Şeker AK Parti Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title