Haberler

AK Parti Gümüşhane Kelkit Belediye Başkan Adayı Aziz Nas Kimdir?

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için Gümüşhane Kelkit Belediye Başkan Adayı olarak Aziz Nas ismini seçti. Kelkit Belediye Başkan Adayı Aziz Nas kimdir,aslen nerelidir?

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti, Gümüşhane Kelkit Belediye Başkan Adayını Aziz Nas olarak açıkladı. Kelkit Belediye Başkan Adayı Aziz Nas kimdir, aslen nerelidir?

AZİZ NAS KİMDİR?

Aziz Nas, 1964 yılında Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Pekün'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini yine Pekün'de tamamladı. Lisans eğitimini Zonguldak Kara Elmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümünde tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi.Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde ise yüksek lisans yaptı.

2001-2004 YILLARI ARASINDA AK PARTİ KELKİT İLÇE BAŞKANLIĞI YAPTI

Aziz Nas, bir süre aile şirketi bünyesinde madencilik faaliyetlerinde bulundu. 1999 yılındaki yerel seçimlerde, Fazilet Partis'nden eski adıyla Ünlüpınar şimdiki Pekün Belediye Başkan adayı olan Nas, 2001 yılında AK Parti kurulduğunda Kelkitİlçe Başkanlığı görevini üstlendi ve 2004 yılına kadar bu görevini sürdürdü.

15 YIL BOYUNCA PEKÜN BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPTI

2004 yılına gelindiğinde mahalli idareler seçiminde Pekün'de AK Parti'den belediye başkanı seçildi. 2009 ve 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde tekrardan AK Parti Pekün Belediye Başkanı seçilen Nas, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde parti yönetimi tarafından Kelkit Belediye Başkanı adayı olarak gösterildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Gümüşhane Aziz Nas Kelkit Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title