Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye'nin En Önemli Meselelerinden Biri İstihdam"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, " Türkiye'nin en önemli meselelerinden biri istihdam, ilimizin de en önemli meselelerinden birisi istihdamdır. Dolayısıyla bu tür tesislerin devreye girmesi ve hizmet sektörünün gelişmesiyle işsizlik meselesine ciddi anlamda katkıda bulunmuş oluyoruz." dedi.

Bingöl'deki temaslarını sürdüren Yılmaz, İl Özel İdaresince yapılan termal su boru hattı çalışmalarını yerinde inceleyerek, Genel Sekreter Mehmet Işık'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Ilıcalar beldesindeki bir işletmenin açılış törenine katılan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, tesisin Bingöl'e hayırlı olması temennisinde bulundu.

Tesiste 17 kişinin istihdam edileceğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Aslında hizmet sektörlerinin bu özeliği var. Türkiye geneline baktığımız zaman 100 kişilik istihdam varsa bunun yüzde 20'si sanayide, yüzde 20'si tarımda, geriye kalan yüzde 60'ı ise hizmetlerde ve inşaatlarda. Türkiye'nin en önemli meselelerinden biri istihdam, ilimizin de en önemli meselelerinden birisi istihdamdır. Dolayısıyla bu tür tesislerin devreye girmesi ve hizmet sektörünün gelişmesiyle işsizlik meselesine de ciddi anlamda katkıda bulunmuş oluyoruz."

Devam eden projelerin tamamlanmasıyla beldenin turistik bir hava kazanacağını ifade eden Yılmaz, belde halkının uzun yıllar beklediği göletin gövde kısmının tamamlandığını ve sulama sisteminin gelişeceğini söyledi.

Yılmaz, görevlerinin; daha çok aş, iş oluşturmak ve altyapıları daha güzel hale getirmek olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu bölgemizde sondaj çalışmaları yaptık. Özel idaremiz birtakım yeni kaynaklar buldu. Bu kaynaklar belli bir hattan boru hattıyla Ekinyolu bölgesine taşınacak. Ayrıca bu bölgeye yakın yerlere tesis kurmak isteyenlere de destek olacağız. Termal turizmde, tesis sayısı arttıkça bütün tesisler kazanır. Mevcut tesisler zarar edecek diye düşünmeyin çünkü tesis sayısı arttıkça bu bölgede bir kümelenme olacak. Bu bölgemiz daha fazla insanımızı cezbedecek. Mevcut tesisler de hizmet kalitelerini daha çok artıracak, daha çok müşteri çekecek ve bu bölge gerçekten çok farklı bir çehreye kavuşacak."

Konuşmaların ardından Bingöl Belediye Meclis Üyesi Abdulhamit Akarca, siyasetteki 10. yılı dolayısıyla Yılmaz'a plaket takdim etti.

Açılışa, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bingöl Valisi Ali Mantı, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz Ak Parti Türkiye Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title