Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bingöl'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP'nin İstanbul'a yürüyüşüne ilişkin, "Ana muhalefet partilerinin sorumlu olması lazım. Sokak siyaseti değil, meşru siyaseti ön plana almaları lazım." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP'nin İstanbul'a yürüyüşüne ilişkin, "Ana muhalefet partilerinin sorumlu olması lazım. Sokak siyaseti değil, meşru siyaseti ön plana almaları lazım." dedi.

Yılmaz, İl Özel İdare Genel Sekreterliği Düzağaç yerleşkesinde gerçekleştirilen Bingöl Kalkınma Platformu Mesleki Eğitim Toplantısı öncesi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca verilen iftar yemeğine katıldı.

Toplantıdan önce gazetecilere açıklama yapan Yılmaz, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bingöl'ün genel problemlerinin ele alınması amacıyla Kalkınma Platformu Mesleki Eğitim toplantısı düzenlediklerini aktaran Yılmaz, toplantıda Bingöl için bir yol haritası belirleneceğini söyledi.

Yılmaz, öncelikle gençlerin mesleki eğitimi konusunda nelerin yapılabileceği sorusuna cevap arayacaklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"İş dünyamızın talep ettiği donanımlı insanlarımızı istihdama kazandıralım ve istihdamı artıralım. Bu konuda ilgili kurumlarımızın sunumları olacak. Kalkınma dediğimiz hadise bütün ilgili tarafların bir ortak hedef üzerinde birleşmesiyle gerçekleşiyor. Herkesin aynı yöne doğru bakıp kendi cephesinden, tarafından katkı vermesiyle gerçekleşiyor. Bingöl bu platform ve diğer çalışmalar aracılığıyla kalkınma sürecini devam ettirecek."

CHP'nin İstanbul'a yürüyüşü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, CHP'nin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne ilişkin, Türkiye'de demokratik düzenin varlığına dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu demokratik düzen içerisinde işleyen parlamentomuz var, meclisimiz var. Yine meşru adalet sistemiz, yargımız var. Bunun içinde kim neye itiraz ediyorsa edebilir, görüşlerini çok rahat bir şekilde ifade edebilir, dile getirebilir. Buralarda herhangi bir kısıtlama, herhangi bir engelleme söz konusu değildir. Meclisimiz gece gündüz çalışıyor, hatta tatil zamanları bile uzatarak çalışıyor. Ana muhalefet partilerinin sorumlu olması lazım. Sokak siyaseti değil, meşru siyaseti ön plana almaları lazım. Aksi taktirde marjinal bir yaklaşım içerisine girmiş olurlar ve siyaset kurumuna da, demokrasiye de zarar vermiş olurlar.

Dolayısıyla ben biran önce meşru zeminlerde siyaset yapıp, meşru zeminlerde tekliflerini ortaya koymaya davet ediyorum.

Türkiye'de gerçek adaleti arıyorsak bunu yapmamız lazım. Ama bunu değil de, hükümeti zor duruma düşürmeyi istiyorsak, dış dünyaya kendi ülkemizi şikayet eder bir pozisyona düşürmek istiyorsak, kendi yargımızı, adalet sistemimizi vatandaşımız nezdinde güvenilmez hale getirmeye çalışıyorsak bu tür yollara tenezzül edebiliriz. Bir muhalefet partisinin bunu yapmaması lazım. Sorumlu bir anlayış içerisinde davranması lazım."

Basına kapalı devam eden toplantıya, Yılmaz'ın yanı sıra Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Ayas ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Cevdet Yılmaz İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title