Haberler

Başbakan Yıldırım: Kimse FETÖ İle Mücadeleyi Sulandırmaya Çalışmasın

Güncelleme:

FETÖ ile mücadelede ölçünün merhamet değil adalet olduğunu belirten Başbakan Yıldırım "Yargılamalar hususunda bazı haddi aşan açıklamalara şahit oluyoruz. Kimse FETÖ ile olan mücadeleyi sulandırmaya çalışmasın" dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen iftarda, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeleri ve grup başkanvekilleriyle bir araya geldi.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer katılımcılarla aynı sofra etrafında bereketi paylaşmaktan, bir arada bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

"BU HAREKET BİR AVUÇ TÜRKİYE SEVDALISI İLE BAŞLADI"

Dua ve gayretlerinin bu amaç doğrultusunda her tülü çalışmayı yapmak olduğuna dikkati çeken Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanım, değerli Genel Başkanım. Sizin sıkça bahsettiğiniz bir husus var. Nedir o? Millete dün olduğundan daha fazla temas etmek, milletle daha fazla iç içe olmak. Biz yüreğinde Anadolu olan bir siyasi hareketiz. Yoksul evlerini, dar gelirlilerin sofralarını, ihtiyaç sahiplerinin durumunu iyi biliriz. Bu duruşumuza, milletle iç içe olmaya özen göstereceğiz. Bu hareket medya pazarlarında, küresel siyaset tezgahlarında, salon toplantılarında kurulmadı. Bu hareket, yüreği memleket sevdası ile çarpan başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bir avuç Türkiye sevdalısı ile başladı. Partimizde o günden bugüne gelenler, gidenler, görev değişiklikleri oldu ama insanımıza olan sevdamızdan hiç ama hiçbir şey eksilmedi. Gelecekte de bu aynen böyle devam edecek.

Bugün 80 milyona sunacağımız daha güçlü, vizyoner, gelişmiş, müreffeh bir Türkiye hayalimiz var. Bitirdiğimiz dev eserlerin, hizmetlerin üstüne yenisi inşa etme gayretini tüm tazeliğiyle muhafaza ediyoruz. 2002'den bu yana devam eden ve son 1 yılda çığ gibi büyüyen yatırımları, projeleri, reformları bir bir hayat geçirdik. Bundan sonra da gelecek hedeflerimiz için aynı kararlılığı sürdüreceğiz."

"ÖNÜMÜZDE UZUN İNCE BİR YOL VAR"

Başbakan Yıldırım, 16 Nisan 2017'de milletten aldıkları "olur" ile "durmak yok yola devam" düsturuyla omuzlardaki yükün biraz daha arttığını ve önemli hale geldiğini aktardı.

Bütün yol arkadaşlarına, bu yükün öneminin farkında olarak çalıştıkları için teşekkür eden Yıldırım, "Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Önümüzde uzun ve ince bir yolun aydınlık ufka açılması için iki seneden biraz fazla zaman var. 2019'da gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile tanışmış olacağız. Bu durumun önemini idrak ederek, her günümüzü aşkla, şevkle, azimle çalışarak geçireceğiz. Türkiye'yi uyum yasaları ile yeni atılım dönemine hazır hale getirmek için akıl teri, alın teri dökeceğiz. Daha önce yapılamaz, başarılamaz denen ne varsa Allah'ın izni ve milletimizin duası, desteğiyle hayalleri gerçeğe dönüştürdük. Şimdi yeni bir şafağın gerisinden gün sayıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"KİMSE BU MÜCADELEYİ SULANDIRMAYA KALKMASIN"

Yıldırım, önlerine çıkarılan vesayet engellerini milletle birlikte aştıklarını, 15 Temmuz gecesi milleti ve devleti hedef alan hain FETÖ darbe girişimi başta olmak üzere bütün tezgahları milletin duasıyla, desteğiyle yerle bir ettiklerini ifade etti.

Başbakan Yıldırım şöyle konuştu:

Suriye'de Irak ve İran'da farklı adlarla, kılıklarla faaliyet gösteren terör örgütlerin kış operasyonuyla belini kırdık. Bugün dağa çıkan genç sayısı neredeyse sıfıra indi. FETÖ ile mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek. Devlet içinde yerleşen bu paralel çeteyi hukuk içinde tamamen tasfiye ediyoruz. Buradaki ölçümüz merhamet değil, adaletle iş görmektir. Bu konuyla ilgili devam eden yargılamalar hususunda bazı haddi aşan açıklamalara da ne yazık ki şahit oluyoruz. Kimse FETÖ ile olan mücadeleyi içi boş ithamlarla sulandırma gayreti içine girmesin. Bağımsız ve tarafsız mahkemelerde hukuk içinde yargılamalar devam ediyor, edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title