Haberler

AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir Açıklaması

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "PYD terörist bir örgüt. Bu bilinmesine, belgelenmesine rağmen, ana muhalefet partisi genel başkan yardımcısının bu yapıyı legal bir parti gibi göstermesini hüzünle, üzüntüyle karşıladım." dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "PYD terörist bir örgüt. Bu bilinmesine, belgelenmesine rağmen, ana muhalefet partisi genel başkan yardımcısının bu yapıyı legal bir parti gibi göstermesini hüzünle, üzüntüyle karşıladım." dedi.

Aydemir, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, doğalgazın "ak ısınmayı" ifade ettiğini, doğalgazın ulaşamadığı yerin hemen hemen kalmadığını söyledi.

Erzurum'un da neredeyse tüm ilçelerine doğalgaz ulaştığını ifade eden Aydemir, ancak doğalgazın fiyatına dönük ara ara kamuoyunda tartışmalar yaşandığını hatırlattı.

Basına yansıyan bir haberden hareketle, özellikle siyasi dil kullanma maksatlı, bazı çevrelerin, sanki özellikle bir veya birkaç ilde doğalgaza indirim geldiğini yönünde "yaygara kopardıklarını" belirten Aydemir, doğalgazın fiyatının BOTAŞ kanalıyla tespit edildiğini anımsattı. Aydemir, şunları söyledi:

"Ancak bir ilde doğalgazın kullanıcıya ulaşımında firmalar araya giriyorlar. Dağıtıcı firmalar bu işi yapıyor. Bunlar, o illerde yaptıkları yatırımlar ve kullandıkları doğalgaz miktarına eşdeğer, tüketiciye yansıtacakları bir fiyat alıyorlar. Bir ilde bu anlamda bir çalışma yapılmış. EPDK onay vermiş ve şirket fiyat açıklamış. Açıklanan fiyatta, bir önceki döneme göre bir indirim söz konusu. Buradan hareketle 'oraya niye var bize yok' gibi bir taciz ortaya çıkıyor. Yapılan, şirketin performansına, yatırımına dayalı EPDK'dan talep ettiği indirimin uygulanmasıdır. Bunu kullanan, faullü hareket eden siyasi muarızlarımız var.

Doğalgazın fiyatında indirimi elbette biz de talep ediyoruz. Buna en çok ihtiyacı olan da Erzurum'dur. Doğalgazda bir indirim talebimiz var ancak fiili şartları da biliyoruz. Burada birkaç ile indirim söz konusu değil. Sadece siyasi yönelmeyle, yanlış malumatla, bize dönük eleştiri söz konusudur."

-"Tehdit, şantaj, bunlar uydurma şeyler"

Aydemir, CHP'nin bir genel başkan yardımcısının "Demirtaş'sız çözüm olmaz, PYD bir partidir" şeklinde açıklamalarının olduğunu belirterek, bunu okuyunca "şok olduğunu" belirtti.

Aydemir, "PYD terörist bir örgüt. Bunlar ülkemize düşman oluşum meydana getirmişler. Bu bilinmesine, belgelenmesine rağmen, ana muhalefet partisi genel başkan yardımcısının bu yapıyı legal bir parti gibi göstermesini hüzünle, üzüntüyle karşıladım." dedi.

Bir gazetecinin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadesinin daha önce de kullanıldığını ancak gündemi değiştirmek için şimdi buna abartılı tepki verildiği yönündeki sözleri üzerine Aydemir, "Bir meydana çıkıp o meydanda bu ülkeyi yöneten zirve bir ismi, üstüne basa basa hak etmediği şekilde suçlamaya kalkarsanız, karşı taraftan bu tepkiyi almanız kaçınılmazdır. Bu tepki daha önce de oldu. Bu hal, edepsizce haldir. Bir defa dili temiz tutmak lazım. Siyasetçi elbette eleştirecek ama hakaret etmeye kimsenin hakkı yok. Aynaya bakıp gördükleri resmi bize izafe edemezler." dedi.

AK Parti'den bazı belediye başkanlarının istifasıyla ilgili bir başka soru üzerine Aydemir, "Partimizin içinde yaşanan hadise. Bize istikameti millet çizer. Liderimiz, milletten aldığı ışıkla yürüyor. O ışığın gösterdiği, tarif ettiği hadiseyi, siyaset zeminine resmediyor. Yapılan budur. Tehdit, şantaj bunlar uydurma şeyler. Yok böyle şeyler. Şimdiye kadar asla ve kata, hiçbir kademede bir başkasına dayatma olmamıştır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi İbrahim Aydemir Ak Parti Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title