Haberler

AK Parti'den Asfalt Katılım Payı Açıklaması

Odunpazarı Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Adem Kara, Odunpazarı Belediyesi'nin keyfi olarak asfalt katılım payı istediğini iddia etti.

AK Parti'ye yöneltilen iddialara karşı cevap veren Odunpazarı Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Adem Kara, Odunpazarı Belediyesi'nin çalışmalarını eleştirdi. Gerçeklerin çarpıtıldığını ve kelime oyunlarının yapıldığını belirten Kara, "AK Parti olarak, Odunpazarı Belediyesinin 71 Evler'de imza attığı yönetim rezaletini gündeme taşıdık. CHP Odunpazarı İlçe Başkanlığı makamındaki şahıs, farklı konuları gündeme getirerek kafa karıştırmaya çalışmaktadır. Gerçekleri çarpıtarak ve kelime oyunları yaparak aklı sıra AK Parti'ye laf eden bu kişiye bir cevap vermek zorunluluk haline gelmiştir. 2012 yılına kadar ilgili kanunlara göre belediyeler asfalt katılım payı almak zorundaydı. Bu tarihe kadar tüm Türkiye'deki belediyeler, kanuni zorunluluk gereği katkı payı almıştır. Ancak bu tarihten sonra ilgili kanun 'Meclis kararı ile yol harcamalarına katılım payı alınabilir' şeklinde değiştirilmiştir. Bu şahıs ve temsil ettiği zihniyet ya kanunları okumamaktadır ya okuduğunu anlamamakta ya da işlerine gelmediği için çarpıtmaktadır. Gerçek şu ki, doğruları söylememekteler. 2012 yılından sonra alınan katkı payları, yerel yönetimlerin inisiyatifine verilmiştir. Mevcut Odunpazarı Belediye yönetiminin asfalt katılım payı istemesi, tamamıyla keyfi bir tutumdur" dedi.

Odunpazarı Belediyesi'ni net cevap vermemekle suçlayan Kara, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"AK Partili belediye yönetimi 2012 yılından sonra asfalt katılım payı almamış, bir daha almayacağını açıklamıştır. Ancak daha sonra gelen, sözde halkçı belediye, sürekli katılım payı isteyerek, kendi halkına ve seçmenlerine salma salmayı uygun bulmuştur. AK Partili meclis üyeleri, mevcut yönetimin bu keyfi tutumunu engellemek için elinden geleni yapmıştır. AK Partililerin alnı AK'tır. 71 Evler Mahalle sakinlerini perişan eden bu zihniyet, yine konuyu kapatmaya çalışmaktadır. Neden sorularımıza cevap vermiyorsunuz? Neden AK Partili meclis üyelerinin durdurmaya çalışmasına karşın asfalt katılım payı aldığınızı belirtmiyorsunuz? Neden asfalt katılım payı almanın tamamen Odunpazarı Belediyesi'nin keyfi bir tutumu olduğunu belirtmiyorsunuz? ya net cevap verin ya da susun." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Odunpazarı Belediyesi Adem Kara Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title