Haberler

AK Parti Adana İl Yönetimi İstifa Etti

Güncelleme:

Yerel seçimler için adaylar belirlenirken görüşlerinin dikkate alınmadığını savunan AK Parti Adana İl Başkanlığı, topluca istifa ettiğini açıkladı.

Adana'da ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmasının ardından Ak Parti İl Başkanlığı görevini bırakan Ziyaeddin Yağcı'nın ardından 50 kişilik yönetim kurulu da istifa etti.

"GÖRÜŞLERİMİZİ DİKKATE ALMADILAR"

16 Ocak'ta Adana'nın 15 ilçe belediye başkan adayının AK Parti Genel Merkezi'nce açıklanmasından sonra İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, adaylar belirlenirken il teşkilatının görüşlerinin dikkate alınmadığı gerekçesiyle istifa etti. Ziyaeddin Yağcı'nın ayrılmasından sonra bu görevi vekaleten Siyasi ve Hukuk işleri Başkanı Fatma Gül Demet Sarı yürütürken, Ak Parti Genel Merkezi, 22'nci Dönem Manisa Milletvekili İsmail Bilen'i Adana Koordinatörü olarak görevlendirdi.

5 İSİM ARASINDAN ATAMA BEKLENİYOR

İsmail Bilen, Ziyaeddin Yağcı'nın ekibiyle toplantı yapıp, topluca istifalarının istendiğini bildirdi. Bunun üzerine 50 kişilik yönetim kurulu istifa dilekçelerini partiye ulaştırdı. Ak Parti kulislerinde il başkanı olarak kimin atanacağı tartışılırken, Fikret Yeni, Faruk Bozkurt, Hasan Aydın, Sıtkı Cengil ve Faruk Aytek'in isimlerinin geçtiği öğrenildi. Tüzük gereği, atanacak yeni il başkanı, kendi yönetim kurulunu oluşturup, 2015 mayıs ayında yapılacak olağan kongreye kadar yetkili olacak.

KİMLER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÖSTERİLDİ?

Abdullah Torun'un Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ilan edildiği Ak Parti'de, 6 ilçe belediye başkanı yeniden aday gösterilmişti. Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, Demokrat Parti'den seçilip daha sonra Ak Parti'ye geçen İmamoğlu Belediye Başkanı Kadir Altunköse, yeniden seçilmek için sandık yarışına girmişti. Çukurova'da Cüneyt Karaaslan, Ceyhan'da Alemdar Öztürk, Karataş'ta Sinan Gül, Saimbeyli'de Mustafa Uyanık, Aladağ'da Mustafa Akgedik, Feke'de Cuma İş, Karaisalı'da Yusuf İyi, Pozantı'da Ramazan Demir, Tufanbeyli'de Remzi Ergül diğer belediye başkan adayları olmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

ZİYAEDDİN YAĞCI ZİYAEDDİN YAĞCI Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (37)

ABDayhansekeroz@hotmail.com:

İlk İsyan ADANA dan Devamı gelecek inşallah Akp yi biz bitiremezsek kendi kendini bitirecek ha ha ha ha haaaa....

107
48
yanıtYanıtla
Solingen Adleritirazimvar57@hotmail.de:

Sazan Gibi Daldin Gene abd li :)) Strateji isi Bunlar Senin Kafan Calismaz ...

yanıt0
yanıt0
KARADENİZLİYİK GARDAŞAS23WE23WER@hotmail.com:

ADANADA MHP DEN BAŞKASI ALAMAYACAK DİYORUM.

104
42
yanıtYanıtla
gurbetciilyas@kabelmail.de:

Menfaat icin AKP,ci olanlar yavas yavas temizleniyor ,böylelerini AKP iyice arastirdiktan sonra aday göstermesi lazim,böyleleri Memleketide satar.Bence Türkiyenin güzel gelecegi icin AKP li olmak lazim menfaat icin degil.

33
112
yanıtYanıtla
Her Yolsuzluk Her Yer Rüşvetmisafir@hotmail.c:

istersen Adanadan Erdoğan adaylığını koysun yine Adana MHP diyecek.

103
37
yanıtYanıtla
YURDDAŞsahin.senturk@krediver.com:

o yüzdenmi sadece ADANA diyorsun sadece o yüzden TÜRKİYE nin başına devlet gelemiyor.Küçük düşündüğünüzden dolayı ....ANLAYANA ????

yanıt0
yanıt0
mahmut hüdayimdegerli@ymail.com:

YURDDAŞ anlamadım valla kardeş be

yanıt0
yanıt0
mehmet günaymehmet-gunay53@hotmail.com:

allahın sopası yok kul hakkı yiyene kaçış yok.sandığa gömülün.

110
19
yanıtYanıtla
mhplillersabotaj68@hotmail.com:

zaten ak partinin büyük oyu mhp den gelme mhpliler çekilirse ak partinin oyları çok düşecektir

99
17
yanıtYanıtla
kenan aktaşbozoklukenan35@hotmail.com:

YENİ İL BAŞKANI VE YENİ ÜYELER SEÇİLİR NORMALDİR BÖYLE ŞEYLER HABER DEĞERİ OLMAYAN BİR DURUM

42
69
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title