Haberler

AK Bakanlar Komitesi Yarın İstanbul'da Toplanıyor

Türkiye'nin başkanlık yaptığı Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Toplantısı 10-11 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin başkanlık yaptığı Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Toplantısı 10-11 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek. Toplantı sırasında Türkiye, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığı'nı Ukrayna'ya devredecek. Türkiye'nin 10 Kasım 2010'da üstlendiği Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığı'nı, 10-11 Mayıs'ta İstanbul'da Çırağan Palace Kempinski Oteli'nde düzenlenecek Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin 121. toplantısında Ukrayna'ya devredeceği bildirildi. Dışişleri Ahmet Davutluğu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantıya, Avrupa Konseyi'ne üye 47 ülkenin yanı sıra, AK nezdinde gözlemci statüsüne sahip 5 ülkenin Dışişleri Bakanları ve Avrupa Konseyi'nin önde gelen yetkililerinin katılacağı belirtildi.

Toplantıda, Avrupa Konseyi'nin Avrupa'nın demokratik istikrarının sürdürülebilmesi açısından oynadığı rol ve bu çerçevede temsil ettiği ilkeler ve bağlayıcı taahhütler ile etkin denetim mekanizmalarının önemine dikkat çeken, aynı zamanda ileriye yönelik hedefleri belirleyen "İstanbul Bildirisi" nin kabul edileceği açıklandı. Ayrıca, 11 Mayıs'ta Avrupa Konseyi Kadına Karşı ve Ev İçi Şiddetle Mücadele ve Bunun Önlenmesi Sözleşmesi'nin imzalanacağı ifade edildi. AK Bakanlar Komitesi toplantısının bitiminde Ahmet Davutoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı ve AK Genel Sekreteri ile birlikte düzenlenecek basın toplantısında, Türkiye'nin altı ay süreyle yürüttüğü dönem başkanlığının değerlendirmesinin de yapılacağı kaydedildi.

- Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title