Haberler

Aile İçi İletişim Semineri

Manisa Valiliği koordinesinde "Şiddet, Madde Bağımlılığı ve Çocuk Suçluluğunun Önlenmesi" konularında toplumsal duyarlılığı arttırmak amacıyla başlatılan "Umutlar Çiçek Açsın" projesi kapsamında, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Öğretim Üyesi...

Manisa Valiliği koordinesinde "Şiddet, Madde Bağımlılığı ve Çocuk Suçluluğunun Önlenmesi" konularında toplumsal duyarlılığı arttırmak amacıyla başlatılan "Umutlar Çiçek Açsın" projesi kapsamında, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Özmen tarafından "Aile İçi İletişim" semineri verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü ek binası salonunda düzenlenen seminere Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Proje paydaşlarının üst düzey amirleri, Diyanet mensupları, Merkez Okul Müdürleri ve Okul Aile Birliklerinin Yönetim Kurulu üyeleri olmak üzere toplam 350 kişi dinleyici olarak katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan seminerin açılış konuşmasını yapan İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Melih Karakaş, "Valimiz Sayın Halil İbrahim Daşöz'ün talimatıyla, 251 Bin Dev Öğrenci Projesinden sonra, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğünün koordinesinde, İlimiz Merkez ve ilçelerinde, Kamu ve Özel Kurumların işbirliği ile Ülkemizin en önemli toplumsal sorunlarından olan "Şiddet, Madde Bağımlılığı ve Çocuk Suçluluğunun Önlenmesi" konularında, toplumsal duyarlılığı arttırmak amacıyla "Umutlar Çiçek Açsın" adlı proje uygulamaya konmuştur. Projenin hazırlık safhası takriben 6 ay sürmüştür. Hazırlık safhalarında üç taslak ortaya çıkmış ve o taslaklar üzerinde yapılan çalışmalar sonucu taslak sayısı bire indirilmiş olup kitapçık haline getirilmiştir. Taslakların incelenmesi, değerlendirilmesi ve sonunda kitapçık haline getirilmesi aşamalarında Sayın Valimiz sürece bizzat nezaret ederek "Umutlar Çiçek Açsın" projesine verdiği değeri ve desteği ortaya koymuştur" dedi.

Karakaş, Proje konularıyla ilgili internette alan taraması yapıldığında; üç proje konusunun bir arada olması, 15 kaymakamlık ve 25 paydaş kurum tarafından desteklenmesi nedeniyle Türkiye'de il bazında yapılan en önemli organizasyon olduğunu söyledi.

Karakaş'ın konuşmasının ardından CBÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Erol Özmen katılımcılara Aile İçi İletişim konularında bilgiler verdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Erol Özmen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title