Haberler

Ahmet Telli, Antalya Edebiyat Günleri'nde

Muratpaşa Belediyesi’nin 2’ncisini gerçekleştireceği Antalya Edebiyat Günleri, “Ahmet Telli: Renkler/ İmgeler/ Sözcükler” sergisine ev sahipliği yapacak.

Muratpaşa Belediyesi'nin 2'ncisini gerçekleştireceği Antalya Edebiyat Günleri, " Ahmet Telli : Renkler/ İmgeler/ Sözcükler" sergisine ev sahipliği yapacak.

Türkiye'de toplumcu gerçekçi şiirin ikinci kuşağının en özgün ve usta şairlerinden Ahmet Telli'nin 70'inci doğum günü için hazırlanan, "Ahmet Telli: Renkler/İmgeler/Sözcükler" sergisi Antalya Edebiyat Günleri kapsamında Antalyalı sanatseverlerle buluşacak.

Muratpaşa Belediyesi'nin bu yıl 23 - 25 Mart tarihleri arasında gerçekleştireceği 2'nci Antalya Edebiyat Günleri kapsamında açılacak sergi, Telli'nin şiirlerine göndermeler yapan özgün heykel, exlibris ve resimlerinden oluşuyor. Sanat eleştirmeni İbrahim Karaoğlu'nun küratörlüğünü yaptığı sergi Türkiye'de ilk kez bir şairin şiirleri, çok sayıda sanatçının yapıtlarında, görkemli bir görsel yansımayla sunulurken sergi için dünya çapında üne sahip heykeltıraş Metin Yurdanur şairin en unutulmaz gülümseyişini heykelleştirdi. Yunus Tonkuş ve Tülay Özler Çelikel de şairin şiirlerini heykele dönüştürdü.

Sergi, Muratpaşa Belediyesi fuayesinde 23 Mart Perşembe günü saat 19.30'da Telli'nin de katılımıyla açılacak. Antalya Edebiyat Günleri boyunca ücretsiz gezilebilecek sergi için Ahmet Telli, "Zaman zaman kendimize dıştan, dışarıdan bakabilmeyi arzu ederiz ya, bu, aynaya bakmaktan farklı bir şey. Hani Dostoyevski'nin 'Öteki' adlı romanında roman kişisi birdenbire karşı kaldırımda yürüyen kendisini görür. Sonra, hangisinin asıl kişi, hangisinin 'Öteki' olduğu sorunu, bizi derin çapraşık bir varoluş sürecine sürükler. Yine John Berger'in 'Fotokopiler' kitabındaki bir anlatıdan esinlenerek şöyle söyleyebilirim: Kendimi burada, benim için yapılan eserler aracılığıyla varoluş anlarında çakan şimşek ortasında hissediyorum" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Telli Muratpaşa Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title