Haberler

Ahmet Özhan, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Güncelleme:

Klasik Türk Müziği'nin yanısıra tasavvuf müziği çalışmalarıyla da müzikseverleri kendine hayran bırakan Ahmet Özhan; Kral TV, Kral FM ortak canlı yayınında Mehmet'in Gezegeni'ne konuk oldu.

Gezegen Mehmet'in sorularını içtenlikle yanıtlayan Özhan, sevilen şarkı ve ilahilerini canlı olarak seslendirdi.

"Yarınlar gençlerindir"

"Benim artık plağım satılsın, albümüm satılsın gibi bir gayem yok. Ahmet Özhan daha ne kadar meşhur olabilir ki... Bizim artık hedefimiz, gayemiz belli. Gençliğe vermek istediğimiz mesaj belli. Yarınlar gençlerindir. Gençlik benim için her şeyden önemlidir. Hayatımdan dahi önemlidir. Onlara önerimse son derece kaliteli çalışmaları" diyen usta sanatçı, "Gençlere bir farkındalık takdim edeyim, ondan sonra gözüm açık gitmez" dedi.

"Hayatımın ilk dönemlerinde kontrol bende değildi"

Gezegen Mehmet, Özhan'a "Ahmet Özhan 90'lı yıllarda 18 yaşında olsaydı karşımıza aynı formatta mı çıkardı? Yani Türk Sanat Müziği mi yapardı, yoksa bir pop sanatçısı mı olurdu?" diye sordu. Özhan ilk çıkış yıllarında kariyeri hakkında kendisinin karar vermediğini belirterek "Hayatının ilk dönemlerinde insan çok fazla kendi kararlarını kendi veremez. Ben de kendimi birilerine teslim etmiştim. 22 yaşından itibaren rahmetli Fahrettin Aslan'ın elinde büyüdüm. O ne diyorsa onu yapardık. 'Şurada çıkacaksın' derdi mesela. Ama tabii sahnede patron bendim, onu da belirteyim" dedi.

"Kendi gerçeğimi yaşadım"

Ahmet Özhan, ilk çıkış yıllarından bu zamana kadar kendini nasıl koruduğunu da şu sözlerle anlattı: "Az önce okuduğum ilahide 'Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol' diyoruz mesela. Ama ben bu anlamda göründüğüm gibi olmadım. Benim hayatım Ahmet Özhan'a benzemekle geçti aslında. Olduğum yerlerde, benim olduğuma inanamazlardı. Beylerbeyi'nde bir kahvede çay içiyorum. 'Bu adam Ahmet Özhan'a benziyor' diyorlardı. Çünkü Ahmet Özhan'ın onlara göre orada ne işi vardı. Ben onların hayallerini değil, kendi gerçeğimi yaşadım" dedi.

"Musiki, Cenab-ı Allah'ın rüzgarının sesidir"

Gezegen Mehmet'in Ahmet Özhan'a 'Müzik günahtır' diyen bir zihniyet olduğunu sorması üzerine Ahmet Özhan, "Olur mu hiç öyle şey. Musiki bir Esma'dır. Musiki bir Letayif'tir. Musiki, Cenab-ı Allah'ın rüzgarının sesidir. Musiki cennet kapılarının açılma sesidir. Asırlardır var aslında bu tartışma. Hala da devam ediyor. Müzik, resim, heykel bunlar amaca hizmet eden şeylerdir. Senin amacın neyse sonuçta ortaya o çıkar" diyerek konuya açıklık getirdi.

"Tasavvuf benim hayatımda hep vardı"

Tasavvuf'un hayatında her zaman olduğunu açıklayan Özhan, "Tasavvuf müziği aslında birden geçiş yaptığım bir tür değil. Çocukluğumdan babamla birlikte ilahiler söylerdim" dedi.

"Allah'ın bana verdiği şöhreti tasavvuf müziği için harcadım"

Usta sanatçı, "Rahmetli babam Kur'an dinlemek için radyonun başındayken sahuru kaçırırdı. Ama çok şükür bugün hatimlerden geçilmiyor memleketimde. Nankör olmamak lazım tabii onu da belirteyim. Ben çok şey yaşadım gördüm, 60 ihtilalinden 80 ihtilaline kadar... Ben tasavvuf müziği yapmaya çalıştığımda 'Allah' demek yasaktı bu ülkede. Cenab-ı Allah'ın bana vermiş olduğu şöhreti tasavvuf müziği için harcadım. Millet şimdi tasavvuf müziğinden şöhret olmaya çalışıyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Özhan Ahmet Özhan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title