Haberler

Ahıra giren çiftçi, inekteki tuhaflığı hemen fark etti! Mastit olan hayvanın memesinden katı halde süt çıktı

Güncelleme:

Ahıra girdiğinde ineğinde farklılık olduğunu gören vatandaş, ineğin memesine bakınca tıkandığını gördü. İneğinin acı çekmesi nedeniyle yıkılan adam, videoyu sosyal medyadan paylaşarak çözüm önerisi talep etti. İneğin, süt kanallarının enfeksiyon nedeniyle tıkandığı, bu duruma ise Mastit adı verildiği belirtildi.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, süt kanalları tıkalı olan inek büyük üzüntü yarattı. Çiftlik sahibi bir vatandaş, ahıra girdiğinde ineğinde gariplik olduğunu fark etti. Ancak bu garipliğin nedenini ilk başta anlamadı.

İNEĞİN MEMESİNE BAKINCA FARK ETTİ

İneğin memesine bakan vatandaş, sütün katılaştığını ve akmadığını fark etti. Süt kanalları tıkanan ineğin acı çektiği belirtilirken, bu anları sosyal medya hesabından paylaşan vatandaş çözüm önerileri talep etti.

ÇOK SAYIDA YORUM GELDİ

Söz konusu video, kısa süre içerisinde çok sayıda yorum aldı. Kullanıcılar, inekler için kullanılan bir ilacın acilen uygulanması gerektiğini, yoksa hayvanın acı çekmeye devam edeceğini belirtti. Videoda, kısa sürede çok sayıda izlenme de aldı.

MASTİT(SÜT KANALLARININ TIKANMASINA NEDEN OLAN ENFEKSİYON) NEDİR?

Mastit, süt kanallarının tıkanmasından kaynaklı ve genellikle enfeksiyonla seyreden meme inflamasyonudur. Göğüsler dolduğunda boşaltılmazsa göğüs kanalı tıkanıklığı ortaya çıkar. Emziren annenin göğüs kanalı tıkanırsa ve tedavi edilmezse mastit oluşabilir.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Sosyal Medya Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

akp mi şaka mı bu :

bunu da habermi yaptınız vay arkadaş veterineri ara iki dakikada çözüm

37
11
yanıtYanıtla
Eymen Alperen:

Ne haber ama. Flash flash flash

21
16
yanıtYanıtla
Hasan H.tozlu:

Tüylerim diken diken oldu olm manyakmısınız. Şu haberleri yayınlamadan önce haber verin. İçiMiz ürperdi burda aman Allahım acayip bişey.

0
0
yanıtYanıtla
Vatandaş :

Geçmiş olsun tamam da... Haber değeri nedir acaba? Adana'dan haber çıkmadı mı bugün; sayfalar mı dolmadı nedir?

0
0
yanıtYanıtla
Burak Ergül:

Biraz sıvı beslenmesi lazım hayvanın bide bağırsak düzenleyeci yemlerden verin 5 güne katılık geçmeye başlar 3 hafta sonra tamamen düzelmiş olur .

0
0
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Lan ben de yine bir MUCiZE sandiydim... Hani elmanin, patlicanin yumurtanin üzerinde yazilan, karincalarin birbirlerinin bacaklarini isirip getirdikleri sekilde Arapca "Allah" yazdigini sandiydiydimdi... Bak la neymis konu, tüüüüü.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title