Haberler

Ahilik Haftası Kutlanıyor

Güncelleme:

Trabzon'da etkinlikler kapsamında düzenlenen Pilav Günü'nde, iki bin kişiye etli pilav ve ayran dağıtıldı.

Trabzon'da Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "pilav günü"nde, iki bin kişiye etli pilav ve ayran dağıtıldı.

Trabzon Esnaf ve Sanakarlar Odası Birliği (TESOB) tarafından düzenlenen 26. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında, tarihi Ortahisar'daki  Kanuni Evi önünde "pilav günü" etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe Trabzon Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyen Turan, TESOB Başkanı Metin Kara ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte önce Sürmene Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi ile çeşitli halk oyunları ekipleri, horon gösterisi sundu. Horon gösterilerinin ardından yapılan konuşmalar sonrası Sarıaslan ile Gümrükçüoğlu, Kanuni Evi önünde oluşturulan bölümde vatandaşlara etli pilav ve ayran ikram etti.

Etkinlikte iki bin kişiye etli pilav ile ayran dağıtıldığı ve etli pilav için 250 kilogram et, 350 kilogram pirinç ve 25 kilogram tereyağı kullanıldığı belirtildi. Ayrıca etkinlikte vatandaşlara iki bin kutu ayran ikram edildiği de öğrenildi.

Dün başlayan Ahilik Haftası etkinlikleri 28 Eylül'e kadar sürecek. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Kamil Sarıaslan Ahilik Haftası Ortahisar Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title