Haberler

Ahi Yaran Meclisi'nden Başkan Dinç'e Ziyaret

Ahi Yaran Meclisi, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'i Makamında Ziyaret Etti.

Ahi Yaran Meclisi, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Ahi Yaran Meclisi Başkan Yardımcısı Ergin Amucaoğlu, Büyük Başağa Adnan Kaymak, Küçük Başağa Serhat Gökçe, Yaran Reisi Arif Oruç, Yaranlar Ahmet Danacı, Uğur Gökmen, Cevdet Demirhan ve Mustafa Dinç hazır bulundu. Son derece sıcak ve çok samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Dinç, yaranın Türk kültürünün en önemli değerleri arasında bulunduğunu ve özüne uygun şekilde Çankırı'da yaşatıldığını belirterek, bu kültürün günümüzde yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında yaran

meclislerinin çok büyük katkılarının olduğunu söyledi.

Başkan Dinç önümüzdeki günlerde çevre il belediye başkanlarını Çankırı'da misafir edeceklerini belirterek, "Aileleri ile birlikte ağırlayacağımız misafirlerimize Çankırı'yı gezdireceğiz ve de en önemlisi yran kültürümüzü göstererek ilimizin tanıtımına katkıda bulunacağız" dedi.

Ahi Yaran Meclisi üyeleri de "Bizler Çankırı yaranları olarak elimizden gelen gayreti göstererek, kentimizin en iyi şekilde tanıtılmasına çaba gösteriyoruz" diye konuştular.

(MD-BÖ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title