Haberler

    Ağır Roman Nerede Çekildi?

    Ağır Roman filmi, 1990'da Metin Kaçan tarafından yazılmış olan kitaptan sinemaya uyarlanmıştır. 2003 yılında Almanya ve 2010 yılında Fransa'da yayınlanmıştır. 2006 yılında East Side Story – Doğu Yakasının Öyküsü adı ile Hollywood'da sahneye konmuştur. Ağır Roman nerede çekildi, filmin konusu neydi sorularının yanıtlarını derledik:

    Ağır Roman nerede çekildi?

    ağır roman

    1996 yılının dikkat çeken yerli yapımlarından olan Ağır Roman filmi, şimdilerde kentsel dönüşüm projeleri ile dikkat çeken Tarlabaşı semtinde çekilmiştir. Filmde Kolera Sokağı olarak geçen cadde, Tarlabaşı'nın ortasında yer alan Tayyare Sokağı'dır. Ermeni, Rum ve Roman vatandaşların yoğunluklu olarak yaşadığı bölgelerden biri olan Tarlabaşı semti, filme uygun sosyo-kültürel yapıyı etkili bir şekilde yansıtmaktadır.

    Ağır Roman filminin konusu nedir?

    ağır roman

    Kolera, özellikle Romanların bir arada yaşadığı, suça bulaşmış, ötekileştirilmiş pek çok karakterle renklenmiş bir sokaktır. Sokağın güvenliğinden sorumlu Arap Sado, mahalleli tarafından sevilen bir kabadayıdır. Arap Sado'nun öldürülmesi ile Kolera'nın güvenliğini Salih adlı genç üstlenir. Salih, mahallenin sevilen ve sayılan berberi Ali'nin oğludur. Araba tamirciliği yaparak hayatını kazanmaktadır. En yakın arkadaşı Orhan bir eşcinseldir ve Salih'e aşıktır. Aynı süreçte Kolera Canavarı lakabı ile anılan kimliği belirsiz bir katil mahallede cinayetler işlemektedir.

    Ortam böyle karmakarışık bir haldeyken, Berber Ali'nin evini Tina adlı bir hayat kadını kiralar. Arap Sado'nun yokluğunda türemiş olan yeni kabadayı Reis, mahalleliyle birlikte Tina'yı da haraca bağlamak ister. Salih ise Tina'ya aşık olmuştur. Aralarında başlayan ilişki ile Salih Tina'dan hayat kadınlığını bırakmasını ister ancak kadın, yaşadığı maddi zorluklar nedeniyle bunu yapamaz. Sonuçta Salih, Reis ile karşı karşıya gelir. Bundan sonra yaşanacaklar Kolera'daki herkesi etkileyecek, hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır…

    Ağır Roman filminde kimler rol aldı?

    Filmin yönetmenliğini üstlenen Mustafa Altıoklar, senaryoda Metin Kaçan ile birlikte görev almıştır. Filmin başrolleri Okan Bayülgen, Müjde Ar, Savaş Dinçel, Mustafa Uğurlu, Zafer Algöz gibi güçlü isimler arasında paylaşılmıştır. Yardımcı rolleri üstlenen Serra Yılmaz, Küçük İskender, Aysel Gürel, Burak Sergen, Sevda Ferdağ yapımdaki dikkat çeken isimlerdir.

    Okan Bayülgen, filmdeki rolü ile Sadri Alışık En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görülürken, Burak Sergen ÇASOD En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Sevda Ferdağ Altın Portakal En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü, Mustafa Uğurlu Altın Portakal En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini almışlardır.

    Cem Karaca'nın 1988 çıkışlı Resimdeki Gözyaşları adlı şarkısı, Ağır Roman'da film müziği olarak kullanılmış, filmden parçalar kullanılarak hazırlanan klip büyük beğeni toplamıştır.

    Kaynak: Milliyetemlak.com / Emlak

    Metin Kaçan Almanya Fransa Emlak Haberler

    Bakmadan Geçme

    İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title