Haberler

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Sandıklı ilçe Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız, ilçeye bağlı köylerde üreticileri ziyaret etti.

Sandıklı ilçe Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız, ilçeye bağlı köylerde üreticileri ziyaret etti.

Yıldız, ziyaretlerinde, şikayet ve istekleri dinledi, üreticilerin sıkıntı ve şikayetlerine çözüm yolu aradıklarını belirtti.

Üreticileri köylerinde ve tarlada ziyaret ederek hasat mevsiminin verimli geçmesini dilediklerini ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

"Hasat mevsimi nedeniyle her yıl olduğu gibi değişik zamanlarda ilçemizin farklı köylerini ziyaret ederek üreticilerimizle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Üreticilerimizin istek ve dileklerini yerinde dinleyerek birlikte çözüm yolu aramaya ve istişare etmeye özen gösteriyoruz."

Ziyaretlerinin devam edeceğini belirten Yıldız, 2017 hasat mevsiminin bereketli ve verimli geçmesini diledi.

Dinar'da 9 köye yangın tankeri dağıtıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatlarıyla 3 yıldır dağıtımları devam eden 3 tonluk yangın tankerleri, Dinar ilçesinde 9 köy muhtarına daha verildi.

Dinar Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kullanma eğitimleri verilerek köy muhtarlarına teslim edilen yangın söndürme tankerleri, ilçeye bağlı Genç Ali köyü yangın ekip binası önünde düzenlenen törenle dağıtıldı.

Dinar Orman İşletme Müdürü Tuncer Yalçın, burada yaptığı konuşmada, Orman ve Su İşleri Bakanlığının bir projesi olan yangın tankerleriyle köy yerlerinde olası yangınlara karşı ilk müdahale yapılabileceğini söyledi.

Üç yıldan bu tarafa dağıttıkları tanker sayısının 43'e ulaştığını kaydeden Yalçın, şunları kaydetti:

"Yangın tankerleri, 3 ton su kapasiteli. 2 ayrı hortumu lensi yani tabancası vardır. Köy yollarını sulamak içinse yol sulama tertibatı takılmıştır. Siren, ışık gibi yol güvenlik donanımları da vardır. Çok amaçlı kullanılması için üretilmiş olan yangın tankerlerimizin 25 metreden oluşan 4 ayrı yangın hortumu mevcuttur. Toplamda 9 köye vereceğimiz bu tankerlerimiz hayırlı, uğurlu olsun."

Konuşmanın ardından AK Parti İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel ve Yalçın, yangın tankerlerinin anahtarlarını köy muhtarlarına verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Yıldız Sandıklı Dinar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title