Haberler

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

İscehisar ilçesi Fadime ve Halil Öksüz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İscehisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığının ortaklaşa düzenlemiş olduğu Ustalık ve Kalfalık Sertifika töreni düzenlendi.

İscehisar ilçesi Fadime ve Halil Öksüz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İscehisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığının ortaklaşa düzenlemiş olduğu Ustalık ve Kalfalık Sertifika töreni düzenlendi.

Esnaf Odasi konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Esnaf Odası Başkanı Ahmet Sav, Esnaf Odası olarak belge almaya hak kazanan kalfa ve ustalara ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını belirtti.

Sav, "Sizler bizim ve ekonomimizin temellerisiniz. Almış olduğunuz bu belgeler ile kendi işlerinizde ve vatandaşlarımızın işlerinde fayda sağlayacağınız için bizler mutluyuz. Oda olarak her zaman yanınızda olarak iş yeri açma ve destekleri ile sizlerle olacağız." diye konuştu.

Kaymakamı Muhammed Öztabak ise, sanayinin gelişmesinde bir altyapı olan mesleki ve teknik eğitime önem verilmesine dikkat çekerek ilçede maden sektörü bağlı olarak küçük sanayinin var olduğunu şehrin kalkınmasına fayda sağlanabilmesi için mesleki eğitime destek verilerek gençlerin sayısının artırılması gerektiğini kaydetti.

Programda, 20 kalfa,16 usta öğrenciye Kaymakam Muhammet Öztabak, Belediye Başkanı Mustafa Çibik, Seydiler Belediye Başkanı İbrahim Akkaya, Afyonkarahisar KOSGEB İl Müdürü Cemil Bahçe, Esnaf Odası Başkanı Ahmet Sav, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Karakış ve protokol üyelerince belgelerinin verilmesi ile sona erdi.

Orman Haftası

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla ilkokullarda öğrencilere çeşitli eğitimler verildi.

Orman sevgisini aşılamak ve ormanları korumak amacıyla verilen eğitimlerde Dinar Orman İşletme Müdürlüğü Orman Şefi Yiğit Şimşek, herkesin her yıl en az bir fidan dikmesi gerektiğini belirtti.

"İnsanlık doğaya karşı büyük bir sadakat sınavının eşiğindedir." diyen Şimşek, "Yüzyıllardır dost diye sarıldığı toprak, minnetle başını çevirdiği gök, üzerine türküler yaktığı, şiirler yazdığı deniz kirlenmektedir. Uygulanan yanlış tarım politikaları, atalardan devraldığımız ve çocuklarımıza miras bırakacağımız toprağın, orman alanlarının azalmasına bağlı olarak erozyonla yok olmasına neden olmaktadır." diye konuştu.

Verilen eğitimin ardından Dinar Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edilen çam ve sedir fidanları dikilmek üzere öğrencilere dağıtıldı.

Evciler'de bahar temizliği

Evciler Belediye Başkanı Saim Özer'in talimatları üzerine ilçe genelinde bahar aylarının gelmesiyle yabani ot temizliği başlatıldı.

Sokaklar ve kaldırımlarda yetişen yabani otlara karşı mücadele çalışmasını sürdüren belediye ekipleri, vatandaşlar tarafından kullanılan alanların daha temiz hale getirilmesi için ilaçlama çalışmalarını program dahilinde sürdürüyor.

Ekipler, otların uzamasıyla birlikte, haşerelerin üremesini engellemek ve görüntü kirliliğinin önüne geçebilmek amacıyla başlatılan ilaçlama çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtti.

Belediye Başkanı Saim Özer, Evciler'de büyükbaş hayvancılığın yaygın bir şekilde yapıldığını, yaz aylarında ise haşere ve sineklerin çoğalmaması adına ilaçlama çalışmalarının yumurtlama döneminde yapıldığını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü Ahmet Sav Dinar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title