Haberler

Afyonkarahisar'da Öğrencilerin Karne Heyecanı

Afyonkarahisar'da 2006-2007 Eğitim Öğretim Yılının Sona Ermesi Nedeniyle, Yaklaşık 132 Bin Öğrenci Karne Aldı.

Afyonkarahisar'da 2006-2007 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle, yaklaşık 132 bin öğrenci karne aldı.

Afyonkarahisar Mehmet Yağcıoğlu İlköğretim Okulu'nda, 2006-2007 eğitim öğretim yılının sona ermesi sebebiyle düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, eğitime verilen önemin ve yapılan yatırımın, ülke insanına verilen önemin ve ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğunu söyledi. Yıldırım, “Bu öğretim yılını da, tüm eğitim kurumlarımızda çok ciddi bir sorunla karşılaşmadan, yaklaşık 6 bin 611 kadrolu, kadrosuz, sözleşmeli öğretmenimizle, bin 200 personel ve 131 bin 996 öğrencimizle, gelecek yıllara daha bir azimli, daha bir istekli başlayabilmek amacıyla kapatıyoruz” dedi. Öğrencilere seslenen Yıldırım, “Yoğun bir şekilde yaygınlaştırmaya çalıştığımız okul öncesinden, ortaöğretimin son sınıfına kadar olan sürede, bu öğretim yılı maratonun sadece bir etabıydı. Diğer etapları da yorulmadan koşabilmeniz için önümüzdeki yaz tatiline ihtiyacınız vardı” şeklinde konuştu.

Vali Vekili Yusuf Ziya Çelikkaya da öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “Sizlere emeği geçen değerli öğretmenlerinize olan vefa duygusunu asla kaybetmeyin. Bu vefa duygusu, sizin ileriki hayatınızda, bilimle, sanatla, bu dünyada iyi, güzel ve doğru olan her şeyde barışı bulmanız için bir kılavuzdur” ifadelerini kullandı. Velilere de seslenen Çelikkaya, şunları söyledi: “Veliler olarak çocuklarımızın derslerinde başarılı olup iyi karneler, iyi notlar getirmesini isteriz. Ancak iyi karne getiren çocuk iyi, kötü karne getiren çocuk kötü müdür? Lütfen çocuklarımızın getirdiği sınav belgeleri ve karnelere değil, çocuklarımıza sarılalım. Aslında çocuklarımızın getirdiği karneler ve notlar, bir yönüyle velilerin karneleri ve notlarıdır”

Tören, öğrenciler tarafından okunan şiirler, folklor ve çeşitli gösterilerle sona erdi.

15.06.2007 18:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title