Haberler

Afrikalı adam, Louvre Müzesi'ndeki ahşap heykeli eline alıp haykırdı: Sömürgeciler tarafından bizden çalınanları almaya geldim

Güncelleme:

Fransa'da Louvre Müzesi'nde Afrikalı bir adam, ''Sömürgeciler tarafından bizden çalınanları almaya geldim'' diyerek müzede sergilenen ahşap heykeli yerinden söktü.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Louvre Müzesi ilginç bir eyleme sahne oldu. Afrikalı adam, müzedeki bir heykeli eline alarak, 'Fransızların Afrika'dan çaldığı eserleri geri almaya geldiğini' söyledi.

"BİZDEN ÇALINANLARI GERİ ALMAK İÇİN GELDİM"

TRT Haber'de yer alan habere göre, Paris'teki ünlü Louvre Müzesi perşembe günü ilginç bir eyleme sahne oldu. Sömürge döneminde Afrika'dan çalınan eserlerin iade edilmesi için, Fransa'ya çağrı yaparak, "Sömürgeciler tarafından bizden çalınan, yağmalanan her şeyi, tüm Afrika adına, vatanı için öldürülenler ve aşağılananlar adına, geri almak için buraya geldim" dedi.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI

Elindeki heykelle dışarıya çıkmaya çalışan adam, ziyaretçiler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Olay anı sosyal medyada paylaşıldı.

AFRİKA'YA AİT 90 BİN TARİHİ PARÇA FRANSA'DA BULUNUYOR

Fransa Parlamentosu, 2 hafta önce ülkede bulunan Senegal ve Benin'e ait tarihi eserlerin asıl sahiplerine iade edilmesini oy birliğiyle kabul etmişti. Başkent Paris'teki Quai Branly-Jacques Chiracm Müzesi'nde Afrika'dan ülkeye taşınan 70 bin civarında eser sergileniyor. Ülke genelinde ise Afrika'ya ait en az 90 bin tarihi parçanın olduğu biliniyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Louvre Müzesi Afrika Fransa Paris Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500

Yorumlar (22)

HAZAR:

etkisiz hale getirin şu yamyamı. medeni ol, müze orası.

5
26
yanıtYanıtla
Hakli:

Ülkesine ait bir eseri geri almasından dogal bir sey yok. Asil onu çalanlar medeni olsaydi

yanıt2
yanıt0
AFRİKALI:

Gelde getir.Sen zenci seversin..

yanıt3
yanıt1
FARKINDALIK:

YARATMAK ISTEMIS EMIN OL MEDENIDIR, EN KOTU KENDI ULKESININ DILI FRANSIZCA VE INGILIZCE RAHAT KONUSUR, AYRICA DOGRU SOYLEMIS SOMURUP CALMISLAR BILDIGIN, SEN DAHA TURKIYE''DEN NELER KACIRDILAR ONLARI BIR BILSEN ACABA ONLARA DA YAMYAM DER MISIN . . .

yanıt4
yanıt2
Medeniyet:

Başka ülkeleri sömürüp kaynaklarını, emeğini, tarihi eserlerini çalmak ve çaldıkları üzerinden trilyonlar kazanmak, onları utanmadan, yüzsüzce kendi tarihi ve malı gibi sergilemek mi medeniyet? Buna karşı duran da yamyam öyle mi? Sırf Afrikalı diye, derisinin rengi koyu diye bir insana yamyam demek mi medeniyet? Önce kendiniz medeni olun da insanları renk, dil, din, mezhep, giyim tarzı, gelir seviyesi, mesleği vb onlarca saçmalıkla ayrıştırmayın, ötekileştirmeyin ve aşağılamayın. Arkadaşın da dediği gibi, bizim ülkemizden çaldıkları tarihi eserlerin sayısından haberiniz olsa ne yapacaksınız? Fransız müzesinde başka ülkenin toprağından getirilen eşyaların/eserlerin işi ne diye sorun bence siz...

yanıt1
yanıt0
Adil:

Adamların müzesine dal eseri al. . . . Bir sorun varsa devletin hal etsin. . . . Maksat teröristlik yapmak. . . . Sen git bir müslüman ülkesinde yap bakalım bu hareketi. . . . senin parmaklarını keserler. . .

3
13
yanıtYanıtla
ADİL''E CEVAP:

Hangi müslüman ülkesinde başka ülkelere ait 90. 000 e yakın eser var. Senin beynin nereye ait belli oluyor. Sömürgeyi çok seviyorsan git Afrikaya yerleş adet falan diyor ya hani yardım falan ediyorlar ya terörle mücadele için git bakalım kimle nasıl mücadele ediyor insan olarak seni nasıl görüyorlar. Sen ve senin gibiler o sömürgecilerin altında anca köle olursunuz sana atamın tek cümlesi ile sesleneceğim umarım uyanırsın. “Uyuyan Milletler Ya Ölür Ya Da Köle Olarak Uyanır” Uyumaya devam et sen

yanıt2
yanıt1
rip fransa:

fransa parlamentosu zaten ait olan ülkelere iade edin demiş fransa neden hala kendi ülkesinde barındırıyor bu tarihi eserleri gerçek sahibi gelip almiş işte bırakın götürsün ülkesine

8
1
yanıtYanıtla
Olcay:

Bendece haklı fransızlar hemhırsız arsız.iyi tespit.silikone çekomastik

7
2
yanıtYanıtla
Xc866:

Adam haklı beyler dağılın.

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title