Haberler

Afganlar meydanlarda toplanarak ABD Başkanı Biden'ı protesto etti

Güncelleme:

ABD'nin, Afganistan'ın dondurulan 7 milyar dolarının 3,5 milyar dolarını 11 Eylül kurbanlarına halen devam eden hukuki süreçleri ve tazminat talepleri için ayırması karşısında Afganistan halkı meydanlarda toplanarak kararı protesto etti.

ABD'nin, Afganistan'ın dondurulan 7 milyar dolarının 3,5 milyar dolarını 11 Eylül kurbanlarına halen devam eden hukuki süreçleri ve tazminat talepleri için ayırması karşısında Afganistan halkı meydanlarda toplanarak kararı protesto etti.

Başkent Kabil, Belh, Logar, Maydan Vardak, Tahar ve Kandahar vilayetlerinde toplanan binlerce kişi ABD aleyhine sloganlar attı.

Protestolarda, Afganistan'ın 11 Eylül saldırılarının bir parçası olmadığı belirtilirken rezervlerin ülke bankalarına yatırılması talep edildi.

Tekbirler eşliğinde şehir meydanında yürüyen protestocular " Joe Biden, Afganistan halkına düşmanlık yapmayı bırak", "11 Eylül'ün Afgan halkıyla hiçbir alakası yok", "ABD müttefikleriyle beraber binlerce Afgan'ın ölümü ve Afganistan'ın tahribatı için tazminat ödemelidir" yazılı dövizler taşıdı.

AA muhabirine konuşan Kandahar sakinleri, ABD'nin aldığı kararı Afgan halkına yönelik yeni bir "zulüm" olarak tanımladı.

Hafız Nisar Ahmed, "ABD'nin yoksul Afganistan halkının sermayesini ve parasını kısıtlamasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Ahmed, Biden'ı söz konusu karardan geri dönmeye çağırdı.

Mevlevi Muhid Ahmed, "Afganistan'da yıllar süren işgale ve günahsız insanlara yönelik katliamlara neden olan ABD, şimdi de Afganistan halkının geliriyle oynamak istiyor." ifadelerini kullandı.

İmel Kerimi de uluslararası toplumu, Biden'a tepki göstermeye çağırdı.

Kerimi, "Uluslararası toplum, Joe Biden'ın kararı karşısında adım atmalıdır. Çünkü şu an Afganistan'da güvenlik var. ABD yenilgisini, Afganistan halkının paralarını kısıtlayarak örtmek istiyor." değerlendirmesi yaptı.

Taliban'ın protestolar esnasında geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlemlenirken katılımcıların neredeyse tamamının erkek olması dikkati çekti.

Kararı, Biden imzalamıştı

ABD Başkanı Joe Biden, imzaladığı kararnameyle Afganistan Merkez Bankasının dondurulmuş 7 milyar dolarının tamamının kullanıma açılmasına ve bu paranın 3,5 milyar dolarlık kısmının insani yardım temelinde doğrudan Afgan halkına aktarılmasına karar vermişti.

Biden, kalan 3,5 milyar doların ise 11 Eylül kurbanlarının halen devam eden hukuki süreçleri ve tazminat talepleri için ayrılması yönünde adım atmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Joe Biden Kandahar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title